Radio Roumeli News 98 FM Lamia *Tel 6975675005

Κι ο Ιερώνυμος προβληματίζεται για την ηλεκτρονική κάρτα


Τελικά φαίνεται οι δημόσιες τοποθετήσεις μητροπολιτών , κατά της ηλεκτρονική κάρτας του πολίτη και αλλά και οι αντίδραση παρεκκλησιαστικών οργανώσεων που μοιράζουν φυλλάδια στις ενορίες, και προχωρούν σε συλλογή υπογραφών αρνητών του μέτρου, προβληματίζει και την "κεφαλή" της εκκλησίας.

«Επίθεση αυτοκτονίας» στην Κωνσταντινούπολη


Ισχυρή έκρηξη, σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σε σημείο όπου σταθμεύουν μόνιμα αστυνομικές δυνάμεις.

Τον λήστεψαν και του έβαλαν φωτιά σε βενζινάδικο


Τρεις άγνωστοι εισέβαλλαν σε βενζινάδικο στο Χαλάνδρι και υπό την απειλή πιστολιού, άρπαξαν από το ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό.

Παγκαλος: Κηφήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι


«Κάτι ΣΥΡΙΖΑίοι διοικούν ακόμη την ΕΡΤ», δήλωσε σε έντονο ύφος ο Θεόδωρος Πάγκαλος καλεσμένος στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ.

Ο άνθρωπος που μας πρότεινε να πουλήσουμε την Ακρόπολη


Τόσο ο ίδιος όσο και η εφημερίδα στην οποία εργάζεται είχαν ρίξει τόνους λάσπης στην Ελλάδα…
Ο άνθρωπος που έγραφε πριν από εννέα μήνες ότι η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει τα νησιά και την Ακρόπολη για να βγει από την κρίση και να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος ακούει στο όνομα… Πάουλ Ροντσχάιμερ, 25 χρονών δημοσιογράφος στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Παγκόσμιο γεγονός ο 28ος Μαραθώνιος - Νικητής ένας κενυάτης αθλητής - Τερμάτισε και ο πρωθυπουργός



Ο Κενυάτης, Ρέιμοντ Μπετ, ήταν ο νικητής στο σημερινό «χρυσό» κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Λίγα λεπτά μετά τις 9.00 ξεκίνησε η ιστορική διαδρομή, που ακολούθησε ο Φειδιππίδης πριν από 2.500 χρόνια για να αναφωνήσει το ιστορικό «νενικήκαμεν», και ο Αφρικανός δρομέας ήταν πρώτος με χρόνο 2:12:40, που αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα.

Αλβανικά σχολικά βιβλία: Η μισή Ήπειρος και η Μακεδονία είναι αλβανικό έδαφος

Στη Γεωγραφία της Αλβανίας ολόκληρη η Βορειοδυτική Ελλάδα ανήκε στην Αλβανία - Χαρακτηρίζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς που έκαναν εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες - Μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές πως έχουν το ίδιο DNA με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Λαμία: Λαθρεμπόριο καυσίμων από οδηγό βυτιοφόρου!

Φόρτωνε καύσιμα για τη Λαμία, αλλά κάθε φορά, έκανε στάση σε βενζινάδικο της Θήβας για να... ελαφρύνει το φορτίο!

 

 

Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές αν ηττηθεί το ΠΑΣΟΚ στις 7 Νοεμβρίου - Σενάριο και για "δίδυμες" εκλογές

 "Δεν μπλοφάρω" δηλώνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα
-Πώς θα εξελιχθούν οι βουλευτικές εκλογές εάν προκηρυχθούν για τον Δεκέμβριο
- Οι περιφέρειες θα κρίνουν την απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές
- Οι αγορές τιμωρούν τη φημολογία με εκτίναξη των spread 

Μείωση του κόστους του ΕΣ κατα 60%, ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ



ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή


Στους χειμερινούς ρυθμούς μπαίνει από την Κυριακή η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αλλάζει η ώρα, η οποία ουσιαστικά επανέρχεται στα κανονικά της επίπεδα. Έτσι, στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, 31 Οκτωβρίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 3.

Το χωριό ''Fucking'' στην Αυστρία!


Υπάρχουν σίγουρα πολλά περίεργα και αξιοσημείωτα τοπωνύμια και στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Την πρώτη θέση πάντως, την κατέχει αδιαμφισβήτητα, ένα χωριό στην Αυστρία το οποίο ονομάζεται...Fucking!

Στα αγγλικά, το όνομα του χωριού σημαίνει ''κάνω σεξ'' και είναι από τις πιο συνηθισμένες βρισιές στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, ενώ οι κάτοικοι του...''The F village'', πέφτουν συχνά θύμα φαρσέρ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το ιδιαίτερο όνομα του χωριού, για τα σόκιν και κακόγουστα αστειάκια τους.
Το χωριό βρίσκεται περίπου
τριάντα χιλιόμετρα έξω από το Σάλτσμπουργκ, ενώ ακόμα και ο εντοπισμός του πλέον, αποτελεί ένα πρόβλημα, αφού κάποιοι επιτήδειοι ενθουσιάζονται προφανώς με τις πινακίδες που φέρουν το ''ακατάλληλο'' όνομα του χωριού και τις κλέβουν! Τα τελευταία δύο χρόνια οι κακόγουστοι φαρσέρ-κλεφτρόνια έχουν αφαιρέσει δεκαπέντε πινακίδες από τη γύρω περιοχή, οι οποίες αξίζουν 200 ευρώ η μία!

Όσον αφορά τις τηλεφωνικές φάρσες, ένας από τους κατοίκους αναφέρει ότι η συνηθέστερη ερώτηση σε τηλεφωνήματα που δέχονται, είναι ''Is this Fucking?'', ενώ στη συνέχεια κλείνουν το τηλέφωνο γελώντας. Και σαν να μην έφταναν οι φάρσες, από όσους εντυπωσιάζονται με το όνομα του χωριού, γερμανική εταιρεία έκανε γνωστό το Fucking και στον υπόλοιπο πλανήτη, αφού παρασκεύασε την μπίρα ''Fucking Hell''.

Η πρώτη λέξη είναι εμπνευσμένη από το όνομα του αυστριακού χωριού, ενώ η δεύτερη σημαίνει ''λευκό'', το οποίο χαρακτηρίζει την ανοιχτόχρωμη μπίρα. Στα αγγλικά ωστόσο ''Hell'' σημαίνει…κόλαση. Η αρχική ονομασία του χωριού, πολλές δεκαετίες πριν, ήταν Fugging και σταδιακά μεταλλάχθηκε σε Fuking. Αργότερα στη λέξη προστέθηκε ένα ''c'', πρώτον γιατί η λέξη fucking δε σήμαινε τίποτα στα γερμανικά, πόσο μάλλον κάτι χυδαίο, και, δεύτερον, προς τιμήν ενός ευγενούς Βαυαρού, ονομαζόμενου Focko.

Για αρκετά χρόνια, οι κάτοικοι δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα και ζούσαν ήρεμα εκεί, ωστόσο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το χωριό… ανακαλύφθηκε από αγγλόφωνους και από τότε οι κάτοικοι ζουν μια κόλαση!

http://www.cosmo.gr

Ελληνίδα ''Μάτα Χάρι'' αναζητούν οι τουρκικές αρχές


Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου βρίσκονται, μεταξύ των σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, γράφει η τουρκική εφημερίδα "Σταρ", αναφερόμενη στην υπόθεση "στρατιωτικής κατασκοπίας", για την οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 49 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη "ελληνίδας κατασκόπου", η οποία υποτίθεται πως "μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα". Πρόκειται για στοιχεία που εκλάπησαν από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και το Γενικό επιτελείο πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα στοιχεία αφορούν στρατιωτικές ασκήσεις, σχέδια πολέμου και σχέδια που εμφανίζουν τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες.
Κατά τις έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία σε εννιά πόλεις της Τουρκίας, βρέθηκε υλικό το οποίο περιλαμβάνει και διάφορα βίντεο, η εγγραφή των οποίων έγινε με κρυφές κάμερες.

http://www.nooz.gr

«Ανακούφιση» για τις αποφάσεις των Βρυξελλών


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε «να αποφύγει τα χειρότερα», όπως χαρακτηριστικά είπε, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την πρόταση της προεδρίας της ΕΕ για στέρηση του δικαιώματος ψήφου των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έδωσε «μάχη» για το θέμα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η χώρα μας τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των κυρώσεων εις βάρος των κρατών - μελών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους.

«Δώσαμε μάχη για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η γενική αναστολή του δικαιώματος ψήφου θα σήμαινε ότι χώρες της ΕΕ δεν θα είχαν δικαίωμα να ψηφίζουν για κρίσιμα θέματα, όπως η ασφάλεια, η άμυνα, η κοινή αγροτική πολιτική, η ναυτιλία.

«Μια τέτοια πρόταση χτυπά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών και των πολιτών μέσα στην ΕΕ» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια δημοκρατική παράδοση, την οποία η Ελλάδα θέλει να στηρίζει και όχι να υπονομεύει.

http://www.protothema.gr/

Σάλος στην Ιταλία - Ανήλικη αποκαλύπτει ότι έκανε σεξ με τον Καβαλιέρε


Νέα υπόθεση που αφορά την προσωπική ζωή του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι προβάλλουν σήμερα ως κύριο θέμα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης: μια 17χρονη Μαροκινή, γνωστή ως "Ρούμπι", φέρεται να αποκάλυψε ότι είχε σεξουαλικές επαφές, επί πληρωμή, με τον "Καβαλιέρε".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Fatto Quotidiano" και το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι "la 7", η Μαροκινή (που ονομάζεται Καρίμα και σε μια εβδομάδα πρόκειται να ενηλικιωθεί), σε συνομιλία της με κοινωνικούς λειτουργούς, στην εισαγγελία του Μιλάνου, αποκάλυψε ότι "έλαβε 30.000 ευρώ, μετά από συνάντησή της και σεξουαλική επαφή με τον μεγιστάνα πρωθυπουργό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Μεσατζέρο", η κοπέλα, συμμετείχε σε τρεις τουλάχιστον συναντήσεις στη βίλα του Μπερλουσκόνι, στο Άρκορε, στις οποίες φέρονται να παραβρέθηκαν και δύο υπουργοί της ιταλικής, κεντροδεξιάς, κυβέρνησης. Σύμφωνα πάντα με τον ιταλικό Τύπο, που αναφέρει συγκεκριμένες μαρτυρίες αστυνομικών ιθυνόντων, για την υπόθεσή της υπήρξε προσωπικό ενδιαφέρον από την προεδρία της κυβέρνησης. Με τηλεφώνημα, ζητήθηκε να λήξει "αίσια" η υπόθεση και να μπορέσει να δοθεί για προσωρινή υιοθεσία, η Καρίμα, σε ιταλική οικογένεια.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, Σίλβιο Μπερλουσκόνι απάντησε δημόσια, σήμερα, ότι "αγαπάει τη ζωή και τις γυναίκες". "Είμαι ένα χαρωπό άτομο, αγαπώ τη ζωή και τις γυναίκες" ότι "η μόνη του παρέμβαση, στην υπόθεση, στόχευε στην παροχή βοήθειας σε ένα άτομο που έμοιαζε να βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Όλα τα άλλα, είναι αναληθή και συκοφαντικά, μιντιακά σκουπίδια"δήλωσε ο 74χρονος κ. Μπερλουσκόνι μιλώντας σε ιταλούς δημοσιογράφους που τον ρώτησαν στο περιθώριο της χθεσινής συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για το νέο σκάνδαλο, που απασχολεί την ιταλική πολιτική ζωή.

http://www.newsit.gr







Υπάλληλος έδεσε, χτύπησε και στο τέλος βίασε το αφεντικό του


Μία τρομακτική νύχτα πέρασε η ιδιοκτήτρια μιας πανσιόν σκύλων, η οποία όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα του πακιστανού υπαλλήλου της, ο οποίος το μεσημέρι σχόλασε και επέστρεψε το βράδυ προσποιούμενος ότι θέλει να φέρει τροφές για τα σκυλιά.  

Τότε, ο πακιστανός υπάλληλός της μαζί με έναν ομοεθνή φίλο του, ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα, την έδεσαν, την ξυλοκόπησαν άγρια και στο τέλος τη βίασαν.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι δύο πακιστανοί απέσπασαν 6.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή.
 

Το σκηνικό τρόμου έγινε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Κερατέα και οι δύο πακιστανοί αναζητούνται από την αστυνομία.

http://www.newsit.gr

3χρονο αγοράκι χάρισε ζωή με το θάνατό του



Το παιδάκι που ζούσε με τους γονείς του στη Κέρκυρα, έπεσε θύμα τροχαίου και οι Αλβανοί γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Σύμφωνα με το Dete.gr όταν οι γονείς έμαθαν πως το παιδί τους είναι κλινικά νεκρό, είπαν αμέσως "ναι" για μεταμόσχευση οργάνων.
Όπως είπε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Γκούμας, τα όργανα του παιδιού θα μεταφερθούν σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας αλλά και του εξωτερικού, όπου δηλαδή υπάρχουν συμβατοί δότες.

Η καρδιά του μικρού ήδη μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Η επέμβαση έγινε χθες στις 7 το απόγευμα από γιατρούς του Νοσοκομείου Ρίου και αμέσως στήθηκε η "γέφυρα ζωής".

Αυλαία στην τραγωδία της Θέρμης – Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος πατέρας


Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο τις τελευταίες ώρες. Το βράδυ της Τετάρτης και ενώ η Θεσσαλονίκη βρισκόταν στο έλεος της νεροποντής, ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του, έσπευσαν στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο γιός τους για να τον απεγκλωβίσουν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου όπου είχε εγκλωβιστεί. Στην προσπάθειά τους να σώσουν το παιδί τους, παρασύρθηκαν κι εκείνοι. Η μητέρα και ο γιος κατάφεραν να διασωθούν. Μάλιστα, τον 24χρονο άνδρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά του χειμάρρου γιατί παραμέρισε τους κώνους της Τροχαίας και πέρασε από σημείο όπου είχε απαγορευτεί η διέλευση, έσωσαν ο δήμαρχος και ένας πολίτης, την ώρα που οι άνδρες της Πυροσβεστικής απλά παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα! Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 55χρονου διήρκεσαν όλο το βράδυ. Ήταν άκαρπες μέχρι το μεσημέρι. Λίγο πριν από τις 15:00 όμως, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος. Η εξέλιξη έχει συγκλονίσει τη Θέρμη της Θεσσαλονίκης και όλους όσους ήξεραν την τραγική οικογένεια. Όπως ανακοινώθηκε από τις λιμενικές αρχές, περίπου τις 2.15 το απόγευμα βρέθηκε το πτώμα του 55χρονου σε θαλάσσια περιοχή της Επανομής Θεσσαλονίκης. Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αρχών, η σορός του άτυχου άντρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. Ο 55χρονος βρέθηκε σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

http://www.newsit.gr/

Βγήκε από τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ο Θανάσης Βέγγος


Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του Θανάση Βέγγου. Μάλιστα σήμερα με απόφαση των γιατρών ο δημοφιλής ηθοποιός βγήκε από την μονάδα αυξημένης φροντίδας, που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αναπνευστικό. Οι θεράποντες γιατροί πήραν την συγκεκριμένη απόφαση μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Θανάσης Βέγγος. Πλέον ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλεύεται σε θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ληφθεί απόφαση, για το πότε ακριβώς θα πάρει εξιτήριο.

Οι Ελληνίδες είναι... φουγάρα!

Το ένα μετά το άλλο ανάβουν το τσιγάρο οι Ελληνίδες που αποδεικνύονται οι πιο "θεριακλούδες" του κόσμου!!

Frontex: Θα αναπτυχθεί στα ελληνικά σύνορα για να ανακόψει το μεταναστευτικό κύμα


Η Ελλάδα ζήτησε μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή τη συνδρομή από την ΕΕ, για να ανακοπεί το αυξανόμενο κύμα έλευσης λαθρομεταναστών από τη χερσαία και θαλάσσια μεθόριό της με την Τουρκία, όπως τόνισε χθες από τις Βρυξέλλες η αρμόδια επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, η οποία πρόσθεσε ότι το αίτημα της χώρας μας θα ικανοποιηθεί.

Eπιστολή Μίκη Θεοδωράκη: “Οι ΗΠΑ εμποδίζουν την ελληνοτουρκική συνεκμετάλλευση των πετρελαίων”

Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η «υπέρτατη δύναμη» η οποία δεν αφήνει την Ελλάδα και την Τουρκία να προχωρήσουν σε συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου. Αυτό ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, σε επιστολή του προς τον κούρδο συγγραφέα Γιασάρ Κεμάλ και τον τούρκο συνθέτη Ζουλφού Λιβανελί , ο κ. Μίκης Θεοδωράκης .

SOS για ένα στα πέντε ζώα και φυτά του πλανήτη μας!


Με αφανισμό απειλείται περίπου ένα στα πέντε σπονδυλωτά ζώα και φυτά της Γης απειλείται με αφανισμό, σύμφωνα με μεγάλης έκτασης επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 174 ερευνητές ανά τον κόσμο και η οποία αναδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας.

Ροδόπη: Τους πήγαν στο τμήμα γιατί έκαναν φασαρία τα 3 παιδιά τους


Ένοικοι πολυκατοικίας «έσυραν» μέχρι το αστυνομικό τμήμα ένα παντρεμένο ζευγάρι, λόγω της «ηχορύπανσης» που προκαλούσαν οι παιδικές φωνές των τριών βλασταριών τους.

Τράκαρε και άφησε... 107 κιλά χασίς


Έκλεψε ένα αυτοκίνητο από τη Χαλκίδα, το γέμισε μέχρι πάνω με ναρκωτικά και πήρε το δρόμο για τα Γιάννενα μέσω Τρικάλων.

Λαμία :Τον παρέσυρε και τον εγκατέλειψε


Μέσα στη πόλη της Λαμίας , στην οδό Φλέμιγκ ένας ασυνείδητος οδηγός αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του έναν πεζό αντί να σταθεί και να βοηθήσει το θύμα του, πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε.
Ο πεζός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένος, ενώ η τροχαία αναζητά τον ασυνείδητο οδηγό του τζιπ.

Επτά νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ στην Τουρκία


Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν λεωφορείο που μετέφερε Γάλλους τουρίστες προσέκρουσε σε αυτοκίνητο.

Παπούλιας: Οι 18ηδες καλούνται να πληρώσουν


Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, τονίζει στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ότι το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στη νέα γενιά που ξεκινά το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη της, χωρίς να φταίνε.

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρταίας

«Το Έπος του 1940 είναι ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η ελληνική αντίσταση, στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, προκάλεσε παγκόσμιο θαυμασμό για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. Ο ηρωισμός των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Αυτοί οι αγώνες μας κάνουν περήφανους και μας δεσμεύουν.

Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση».

http://www.madata.gr

Την έδιωξαν από την εκκλησία...λόγω διαφήμισης


Μία 55χρονη γυναίκα καταγγέλει ότι,επειδή πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικό spot προιόντος για στυτική δυσλειτουργία,την έδιωξαν από την εκκλησία μέχρι να αποσυρθεί η διαφήμιση.

Η είναι Libbly Ashby νοικοκυρά από τη Μελβούρνη και μεγαλώνει μόνη της το παιδί της.

Ομολογεί ότι η διαφήμιση ήταν ''φθηνού'' γούστου,όμως η αμοιβή της ήταν αρκετή για να αποπληρώσει κάποια από τα χρέη της.

Μυτιλήνη: Κακοποιούσε τα παιδιά και τη γυναίκα του!


Όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μιλούσε - Βασάνιζε καθημερινά τα 6 ανήλικα παιδιά και τη γυναίκα του...

Αυτοκτόνησε ιδιοκτήτης φορτηγού στον Ασπρόπυργο. Τον έπνιξαν τα χρέη.


Έδωσε τέλος στην ζωή του γιατί τον έπνιξαν τα χρέη. Αστυνομικοί βρήκαν τον 57χρονο άνδρα μέσα στο αυτοκίνητο του νεκρό χθες το μεσημέρι κοντά στο σπίτι του στην Νέα Ζωή Ασπροπύργου. 

 

Αυξάνονται ως 0,20 ευρώ τα τσιγάρα

Η συμφωνία του υφυπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους των εταιρειών αυξάνει το φόρο από το 10 στο 20%.
Έτσι και παρά τη μείωση στον ειδικό φόρο από το 67 στο 65% η τιμή των τσιγάρων αυξάνεται.
Τα λεγόμενα φθηνά τσιγάρα θα πάρουν μια αύξηση της τάξης των δέκα λεπτών, ενώ τα ακριβά θα αυξηθούν είκοσι λεπτά.

Οι νέες τιμές θα αρχίσουν να μπαίνουν από αρχές Δεκεμβρίου, μετά την ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο θα συμπεριληφθεί η ρύθμιση.
Με τις πολυεθνικές να πιέζουν όμως θεωρείται θέμα χρόνου τα τσιγάρα που πλέον θα αγγίξουν τα τέσσερα ευρώ, σε λίγο καιρό να κοστίζουν ακόμη περισσότερο.

Θεοδωράκης: "Ο Παπανδρέου εκβιάζει το λαό"


Επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης, μιλώντας σε κύκλο συζητήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Θεοχαράκη Μεταξύ άλλων ο διεθνής Έλληνας συνθέτης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση ενός κινήματος ανεξάρτητων πολιτών

Ξανά στην εντατική ο Θανάσης Βέγγος - Ωρες αγωνίας για τον «καλό μας άνθρωπο»


Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου τoυ Ρίου, εισήχθη χθες το βράδυ ο Θανάσης Βέγγος, καθώς παρουσίασε πρόβλημα στο αναπνευστικό. Ο δημοφιλής ηθοποιός νοσηλεύεται εδώ και περίπου 10 ημέρες, ύστερα από προγραμματισμένη επέμβαση στο νοσοκομείο. Όμως μετά τη επιπλοκή που παρουσίασε, οι γιατροί που τον παρακολουθούν, έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στην μονάδα.

Βρήκε τσάντα με 250.000 ευρώ και την παρέδωσε


Ο οδηγός του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, είδε την τσάντα ξεχασμένη στους αποθηκευτικούς χώρους του λεωφορείου. 

Μπήκαν σε σπίτι και έκλεψαν 60 κιλά κρέας!



Συνέβη στην Μανωλάδα! Εκτός απ΄ το κρέας, οι κλέφτες πήραν και 15 κιλά μέλι!

Αυτή την αν μη τι άλλο περίεργη υπόθεση κλοπής δημοσιεύει το IliaTora και έχει προκαλέσει εντύπωση τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στην αστυνομία.

Για 5 χρόνια τους κρατούσε φυλακισμένους, τους έδερνε και τους έπαιρνε τα λεφτά!


Απίστευτη υπόθεση στη Μεσσηνία με πρωταγωνιστή έναν σύγχρονο δουλέμπορο!

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 41χρονος προσκάλεσε στην Ελλάδα πριν από 5 χρόνια έναν 33χρονο και 26χρονη αλλοδαπή, προσφέροντάς τους δουλειά στα χωράφια και με καλά λεφτά, στα Φιλιατρά.

Δύσκολες ώρες για τον "μάγκα του Βοτανικού"!


Ο Σπύρος Ζαγοραίος περνάει μία πολύ δύσκολη φάση. Η υγεία του είναι σε άσχημη κατάσταση και πλέον τίποτα από εκείνον δεν θυμίζει τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, τον μάγκα του Βοτανικού.

Ο Σπύρος Ζαγοραίος περνάει μία πολύ δύσκολη φάση. Η υγεία του κλονίστηκε όταν έχασε τον μονάκριβο γιο του από την επάρατη νόσο. ''Η ασθένειά του, τύπου Πάρκινσον, δεν του επιτρέπει να περπατάει χωρίς συνοδό. Εξασφαλίσαμε ένα μηχάνημα τύπου ασανσέρ για να μπορεί να κατεβαίνει τα σκαλιά, όταν θέλει να βγει έξω, πάντα με συνοδεία γιατί δεν τον βαστάνε τα πόδια του. Προσλάβαμε μια κοπέλα που τον φροντίζει και τον περιποιείται'', δηλώνει η σύντροφός του, Ζωή, στην Espresso.

Πολλοί του ζητούν να εμφανιστεί σε διάφορα μαγαζιά και να τραγουδήσει. Εκείνος όμως, όσο και να το θέλει, δυστυχως δεν μπορεί καθώς όταν κάνει την θεραπεία του, παρουσιάζει προβλήματα στην ομιλία του. Δεν έχει το κουράγιο ούτε για να κατέβει στο μαγαζί του, ''Ε ντε λα μαγκέν ντε Βοτανίκ'', παρόλου που είναι δίπλα του.
Κοντά του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι ο καλός του φίλος και συνάδελφος, Γιώργος Μαργαρίτης. ''Ο Γιώργος Μαργαρίτης δεν ξεχνάει πόσο τον βοήθησε και τον στήριξε ο παππούς μου όταν ήταν στα κάτω του'', εξομολογείται ο εγγονός του Σπύρου Ζαγοραίου.

Σέρρες: Άγριο ξύλο για μία προσπέραση!


Δύο οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια στη μέση του δρόμου. Ο ένας κατέληξε στο νοσοκομείο.

“Η με στηρίζετε, ή πάω σε εκλογές!”


Η με στηρίζετε ή πάω σε εκλογές!”. To ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, o οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της χώρας.

Πρόστιμο μέχρι και 50.000 ευρώ για διάκριση στο χώρο εργασίας


Κατατέθηκε τη Δευτέρα (25/10) το νομοσχέδιο περί "εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης"

Αστυνομικοί αρνούνται να παραλάβουν τις ταυτότητες με το 666


Ακόμη και με απόταξη απειλούνται δύο αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη που αρνούνται να παραλάβουν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες για θρησκευτικούς λόγους. Ανάλογη στάση έχει τηρήσει ακόμη ένας συνάδελφός τους, ενώ ένας άλλος αποχώρησε οικειοθελώς από το Σώμα πριν από έναν μήνα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι οι νέες ταυτότητες του Σώματος έχουν barcode με τον αριθμό 666 και κρυμμένα σύμβολα.
Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ., όποιος αστυνομικός αρνείται να παραλάβει την ταυτότητα παραπέμπεται με το ερώτημα της απόταξης.

Στους 50 βαθμούς κελσίου η Αθήνα τα επόμενα χρόνια


Oλόθριες συνέπειες από την υπερκατανάλωση νερού, την μείωση των βροχοπτώσεων και τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλεί στην λεκάνη της Μεσογείου η επιδείνωση των κλιματικών αλλαγών ενώ οι όλο και συχνότερες περίοδοι ξηρασίας στην υποσαχάρια Αφρική εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε αύξηση της λαθρομετανάστευσης.

“Έμεινε” στην Ιστορία η Θάλεια Δραγώνα…


Το τελευταίο κεφάλαιο της «ιστορίας» της Θάλειας Δραγώνα ως ειδική συμβούλου στο Υπουργείο Παιδείας γράφτηκε σήμερα, καθώς η υπουργός κυρία Άννα Διαμαντοπούλου έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Μαχαιρώθηκε μπροστά της, επειδή τον χώρισε!


Ούτε που φανταζόταν τι θα αντίκριζε μια νεαρή κοπέλα στην Μυτιλήνη, όταν δέχθηκε να συναντήσει τον πρώην φίλο της με τον οποίο είχε χωρίσει με δική της πρωτοβουλία… Ο απελπισμένος νεαρός έβγαλε ένα μαχαίρι και το κάρφωσε τρεις φορές στην κοιλιά του, προσπαθώντας να την πείσει να ξανασμίξουν!

Κυνηγός πυροβόλησε κυνηγό και τον σκότωσε κατά λάθος!


Συνέβη σε αγροτική τοποθεσία της Αρκαδίας. Το 65χρονο θύμα είχε πάει για κυνήγι αγριογούρουνου...

όταν κάποια στιγμή δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο και έπεσε νεκρός!
Όπως όλα δείχνουν, ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε ήταν κι εκείνος κυνηγός και προφανώς πέρασε τον 65χρονο για θήραμα...

Ο δράστης μετά το συμβάν εξαφανίστηκε και αναζητείται από την αστυνομία...

Απίστευτο κύκλωμα: Έταζε προσλήψεις στο δημόσιο έναντι 6.000 ευρώ


Δεν είναι η πρώτη απάτη με υποσχέσεις για προσλήψεις στο δημόσιο που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι ακόμη μια... Η 45χρονη είχε στήσει καλά την παγίδα στα θύματά της. Και επί πέντε χρόνια (από το 2005 έως το 2010) έταζε «λαγούς με πετραχήλια» και φυσικά όχι με το αζημίωτο!

Εμφανιζόταν ψευδώς σε ανέργους, ή και συγγενείς τους, στην Αττική και άλλα μέρη της Ελλάδας, σα στενή συνεργάτιδα υπουργών ή σαν συνεργαζόμενη με ομάδα ατόμων, που εργάζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα κόμματος, με αρμοδιότητα τις προσλήψεις προσωπικού στα Υπουργεία και σε άλλες περιπτώσεις σαν πρόσωπο με υψηλότατες γνωριμίες και προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και το Α.Σ.Ε.Π.

Εκμεταλλευόμενη έτσι την ανάγκη των θυμάτων της για δουλειά, έπεισε διάφορους παθόντες ότι μπορεί να διορίσει αυτούς και μέλη των οικογενειών τους, στο δημόσιο, σε υπηρεσίες της επιλογής τους και σε θέσεις ανάλογες των προσόντων τους, εφόσον προηγουμένως κατέθεταν σε τραπεζικό λογαριασμό της, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ για κάθε διορισμό.

Κάπως έτσι κατάφερε να αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 257.000 ευρώ. Η αστυνομία, πάντως, εκτιμά ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς δεν κατέστη δυνατό, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της διαδικασίας, να εξετασθούν όλοι οι παθόντες, που προέκυψαν ως καταθέτες στους λογαριασμούς της 45χρονης.

Η 45χρονη διώκεται για απάτη απάτης κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

http://www.newsit.gr

Νέο «Σφυροκόπημα» κατά της παιδικής πορνογραφίας


Δυο ακόμη άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «σφυροκόπημα».

Πρόκειται για δυο Έλληνες, ηλικίας 35 και 50 ετών, που είχαν στην κατοχή τους ψηφιακό υλικό, με κακοποιήσεις ανηλίκων, ενώ στην κατοικία του 50χρονου βρέθηκαν εκατοντάδες προφίλ παιδιών, τα οποία είχε εντοπίσει σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο συλληφθείς, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί πριν από ένα χρόνο για αποπλάνηση ανηλίκων κατ΄ εξακολούθηση. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «σφυροκόπημα» έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος 177 ατόμων. Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

http://www.newsit.gr/

Bild: Δημοσκόπηση για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ


Σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Paul Ronzheimer που φιλοξενεί η BILD-Online και φέρει τίτλο "Ελληνική κρίση, όλα ακόμα χειρότερα" δημοσιεύεται ηλεκτρονική δημοσκόπηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το άρθρο να αναφέρεται στην επικείμενη αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος προς τα άνω, κάτι που, όπως εκτιμάται, θα καταλήξει σε ένα νέο Μνημόνιο. "Πρόκειται για μια ιστορία χωρίς τέλος αναφορικά με στοιχεία, που επανειλημμένα διορθώνονται προς τα πάνω. Πάλι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΕ. Ενώ τα στοιχεία για το έλλειμμα όλων των χωρών της Ευρωζώνης δημοσιεύτηκαν, η Ελλάδα δεν είναι στον πίνακα. Η Eurostat ανακοίνωσε: Πρέπει να συνεχίσουμε τον έλεγχο στην Αθήνα", σημειώνεται. Οι ειδικοί, όπως επισημαίνεται, θεωρούν δεδομένο πως το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 15%, τη στιγμή που τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Απριλίου το ανέβαζαν στο 13,6%.

Οι στατιστικολόγοι της ΕΕ ανακοίνωσαν πως πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα τα ελληνικά στοιχεία στα μέσα Νοεμβρίου. Όπως ανέφεραν, υπάρχουν «επιφυλάξεις» για τα δηλωμένα στοιχεία, με το σχόλιο του συντάκτη να αναφέρει ότι πιθανόν η κατάσταση στην Ελλάδα να είναι ακόμα χειρότερη.

Μάλιστα, σημειώνει πως στην Ελλάδα διατυπώνονται εικασίες πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να δημοσιεύσει τα στοιχεία πριν από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς θεωρούνται και ως δημοψήφισμα για την πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Αναφέρεται επίσης στις έντονες συζητήσεις που γίνονται στη χώρα μας για το ζήτημα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Ελλάδα, όπως σημειώνει, ήταν έως πρότινος σαφές πως θα πρέπει από το 2013 να αρχίσει να αποπληρώνει τα πρώτα δάνεια.

Στο τέλος του δημοσιεύματος υπάρχει ηλεκτρονική δημοσκόπηση, όπου οι αναγνώστες καλούνται να απαντήσουν εάν πρέπει οι χρεοκοπημένοι Έλληνες να βγουν από την ΕΕ.

Στο ερώτημα υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές απαντήσεις:

1) «Ναι, δεν πρέπει να εξαρτώνται πλέον από τη χρηματοδότηση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης»

2) «Όχι, οι Έλληνες θα εξυγιάνουν επιτυχώς τα δημοσιονομικά τους»

Σε σύνολο 264.461 ατόμων που συμμετείχαν έως αυτή τη στιγμή, η πρώτη απάντηση συγκεντρώνει την πλειοψηφία με 81%, ενώ η δεύτερη συγκεντρώνει μόλις 19%.

http://www.cosmo.gr/


Ο Λευτέρης Κοσμίδης παγκόσμιος πρωταθλητής στην ενόργανη


Ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο 19χρονος Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση στο Ρότερνταμ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 15.700 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση άφησε τον Ιάπωνα Κοχέι Ουτσιμούρα και στην τρίτη τον Βρετανό Ντάνιελ Πέρβις. Ο Κοσμίδης γίνεται ο τρίτος Ελληνας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τον Βλάση Μάρα (μονόζυγο 2001, 2002) και τον Δημοσθένη Ταμπάκο (κρίκοι 2003).
Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1.
Λευτέρης Κοσμίδης (Ελλάδα) 15.700 β. 2. Κοχέι Ουτσιμούρα (Ιαπωνία) 15.533 3. Ντάνιελ Πέρβις (Βρετανία) 15.366 4. Αλεξάντερ Σατίλοφ (Ισραήλ) 15.333 5. Τόμας Μπουέλ (Γαλλία) 15.300 6. Εντι Πένεφ (Βουλγαρία) 15.066 7. Φλάβιους Κότσι (Ρουμανία) 15.066 8. Στίβεν Λετζέντρ (ΗΠΑ) 13.600

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news