Home » » Αλβανία: 4 νεκροί - Αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ διαδηλωτή

Αλβανία: 4 νεκροί - Αστυνομικός πυροβόλησε εν ψυχρώ διαδηλωτή

Σοκ προκαλεί βίντεο που επιβεβαιώνει καταγγελίες, ότι η αλβανική αστυνομία πυροβολεί στο ψαχνό διαδηλωτές. Μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα έχουν χάσει τις ζωή τους  
 στις διαδηλώσεις κατά του Μπερίσα, αλλά εκφράζονται φόβοι και για άλλα θύματα μεταξύ των διαδηλωτών. Πάνω από 60 μέχρι στιγμής οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων 17 είναι αστυνομικοί.

Οι διαδηλωτές καταγγέλουν πως η αστυνομία χρησιμοποίησε ελεύθερους σκοπευτές.Τα θύματα φέρουν θανάσιμα τραύματα από ίδιες σφαίρες και όπως προκύπτει πυροβολήθηκαν σχεδόν εξ' επαφής. 

 Το τηλεοπτικό κανάλι News 24 των Τιράνων μετέδωσε εικόνες που δείχνουν ένα μέλος της εθνικής φρουράς να πυροβολεί και δύο άτομα να πέφτουν νεκροί από τις σφαίρες.
Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε το πρωί ότι άρχισε τις έρευνες για τη διαλεύκανση των θανάτων και όλων των χθεσινών γεγονότων.

Ημέρα πένθους

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον τόπο όπου σκοτώθηκαν οι διαδηλωτές, μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο και άναψαν κεριά. Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση κήρυξε ημέρα πένθους το Σάββατο και προανήγγειλε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι την απομάκρυνση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.
 
Ο Μπερίσα κατηγορεί τους Σοσιαλιστές

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα της διαδήλωσης ενώ εξαπέλυσε κατηγορίες κατά του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, λέγοντας οτι επιχειρεί εξέγερση ανάλογη με εκείνη της Τυνησίας. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ράμα για τα επεισόδια δηλώνοντας ότι "όλο αυτό ήταν μια χυδαία πράξη του". " Αυτοί οι μπάσταρδοι χρησιμοποίησαν εγκληματικά στοιχεία και λαθρέμπορους που προσπάθησαν να εφαρμόσουν το σενάριο της Τύνιδας. Ο κ. Μπερίσα είπε ότι "όλη η ευθύνη είναι του Έντι Ράμα".

 Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν την προσεχή Τετάρτη στα Τίρανα "κατά της βίας".

newsit.gr 
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news