Home » » Οργή Παπανδρέου για τους μετανάστες στη Νομική - Προθεσμία λίγων ημερών !

Οργή Παπανδρέου για τους μετανάστες στη Νομική - Προθεσμία λίγων ημερών !

Προθεσμία λίγων ημερών έδωσε στους μετανάστες ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής, κ. Θεώδορος Φορτσάκης, αργά το απόγευμα της Τρίτης.
Ο κ. Φορτσάκης, ανέφερε μάλιστα ότι το πρυτανικό συμβούλιο της Νομικής , θα περιμένει, την ειρηνική αποχώρηση των μεταναστών πριν συνεδριάσει για τα άσυλο.


Νωρίτερα, με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, έδωσε  εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ληφθούν όλα τα μέτρα και να αποδοθούν οι ευθύνες αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες.


 
Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή,«η μόνη όχληση που είχε την Τρίτη η ΕΛ.Α.Σ. ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η επιβίβαση μεταναστών».

Νωρίτερα ο υπουργός είχε σημειώσει: "Αισθάνομαι την υποχρέωση να υπενθυμίσω προς όλους ότι το Πανεπιστημιακό Άσυλο δεν προσφέρεται, ούτε ως άλλοθι θεσμικής δυσλειτουργίας και διοικητικής ανικανότητας, ούτε ως πεδίον επιδίωξης πολιτικών σκοπιμοτήτων και αλλότριων εξωπανεπιστημιακών στόχων".


Και πρόσθεσε: "Οι Πανεπιστημιακές Αρχές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών".
 
Κλειστή για μία εβδομάδα θα μείνει η Νομική Σχολή Αθηνών, ύστερα από την εγκατάσταση των περίπου 230 μεταναστών στο χώρο της σχολής, με αίτημα να τους χορηγηθεί άδεια παραμονής στη χώρα μας,

Οι μετανάστες αποφάσισαν να ξεκινήσουν από σήμερα, απεργία πείνας την οποία μάλιστα χαρακτηρίζουν μάλιστα «ιστορικό γεγονός».

Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τρίτης, στο παλιό κτίριο της Νομικής Σχολής, όπου έχουν στεγαστεί οι 237 (οι υπόλοιποι 50 στη Θεσσαλονίκη στεγάζονται στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου της πόλης), οι μετανάστες είπαν ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη απεργία πείνας μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι εγκληματίες.

 «Δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν θα φύγουμε από εδώ, αν δεν πάρουμε άδεια παραμονής. Είμαστε αποφασισμένοι να πεθάνουμε, για να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα», ανέφερε ο απεργός πείνας Αμπντούλ, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι εκπροσωπούν χιλιάδες μετανάστες σε όλη την Ελλάδα και ότι ο αγώνας τους συνίσταται στη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.


protothema.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news