Home » » ΝΟΜΙΚΗ - Εκπρόσωπος των απεργών: "Εάν κάνει επέμβαση η αστυνομία τότε θα πρέπει να φέρουν και φέρετρα"

ΝΟΜΙΚΗ - Εκπρόσωπος των απεργών: "Εάν κάνει επέμβαση η αστυνομία τότε θα πρέπει να φέρουν και φέρετρα"

Μαραθώνιες είναι οι διαβουλεύσεις έξω από την είσοδο της Νομικής Σχολής ανάμεσα στους δύο εισαγγελείς και τους εκπροσώπους των μεταναστών
 και τους αλληλέγγυους, με την κυβέρνηση να κάνει πίσω στους όρους που έθεσαν οι μετανάστες για την μετεγκατάστασή τους.

Οι απεργοί πείνας ζητούν εάν δεχθούν τελικά να μεταφερθούν να μεταφερθούν με πλήρη ασφάλεια, χωρίς κανένας να τους συλλάβει και να ασκηθεί βία, στο νέο κτίριο να μπορούν να τους επισκέπτονται οι αλληλέγγυοι και να μην υπάρχει καμία παρουσία αστυνομικών ούτε μέσα στο κτίριο αλλά ούτε και περιμετρικά. Επίσης ζητούν να μην μεταφερθούν όχι με πούλμαν ή κλούβες αλλά κάνοντας πορεία.


Ωστόσο, υπήρξε εμπλοκή νωρίτερα, καθώς ο ιδιοκτήτης του νέου κτιρίου αρνείται να μεταφερθούν οι μετανάστες, χωρίς το κτίριο να φυλάσσεται εντός και εκτός από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ζητά να μεταφερθούν μόνο για 15 ημέρες. Όμως, οι μετανάστες αντιδρούν έντονα σε αυτό και η κατάσταση βαίνει προς νέο αδιέξοδο. Οπότε οι διαπραγματεύσεις ουσιαστικά ξεκινούν από μηδενική βάση, ενώ υπήρξαν και σκέψεις για μεταφορά τους σε ξενοδοχείο του κέντρου που έχει αναστείλλει τη λειτουργία του.


Πάντως, πλέον στην περιοχή η αστυνομία δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει το κτίριο, ενώ τα ΜΑΤ εγκλώβισαν ομάδα νεαρών που από τα Εξάρχεια είχαν την πρόθεση να μεταβούν στο κτίριο της Νομικής. Η ακτίνα αποκλεισμού πάντως διευρύνεται από την Αστυνομία, πέριξ της Νομικής Σχολής Αθήνας. Στην περιοχή, που οριοθετείται από τους δρόμους Ομήρου, Σκουφά, Ασκληπιού, Πανεπιστημίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η προσέγγιση πεζών, ακόμη και δημοσιογράφων.


Οι διαπραγματεύσεις αυτές νωρίτερα γίνονταν σε τεταμένο κλίμα, καθώς είχε υπάρξει ένταση όταν ο Εισαγγελέας προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο της Νομικής, με τους αλληλεγγύους να τον εμποδίζουν και να φράσουν την είσοδο.  Ο εισαγγελέαςε είχε σκοπό να μπει στο κτίριο μιας και είχε δοθεί εντολή από τις πρυτανικές αρχές για άρση του ασύλου. 

Μόλις έγιναν γνωστές οι προθέσεις της αστυνομίας ο εκπρόσωπος των απεργών πείνας δήλωσε πως εάν κάνει επέμβαση η αστυνομία τότε θα πρέπει να φέρουν και φέρετρα γιατί δεν προτίθεται να φύγουν από το κτίριο της Νομικής παρά μόνο νεκροί εάν δεν δικαιωθούν. Μάλιστα, πλέον μέσα στο κτίριο είναι και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών οι οποίοι δηλώνουν πως θα μείνουν κοντά τους μέχρις εσχάτων.
Σύμφωνα με το ψήφισμα των απεργών είναι αδύνατη η μετεγκατάστασή τους για τους εξής λόγους:

1. Στον προτεινόμενο χώρο θα μπορούν να είναι μέσα οι απεργοί πείνας αλλά όχι οι αλληλέγγυοι


2. Ο χώρος αυτός θα φρουρείται από την αστυνομία γεγονός που όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει και εντάσεις


3. Η προτεινομένη λύση είναι προσωρινή και δεν δίνει μόνιμη λύση

Λίγο πριν το ψήφισμα, είχαν φτάσει τα πούλμαν που θα μετέφεραν τους λαθρομετανάστες στο νέο κτίριο, αλλά τελικά μετά την δραματική αυτή εξέλιξη, αποχώρησαν. 

newsit.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news