Home » » Παπανδρέου: Ναι στην επιμήκυνση αποπληρωμής και όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους

Παπανδρέου: Ναι στην επιμήκυνση αποπληρωμής και όχι στην αναδιάρθρωση του χρέους

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ντι Πρέσε”ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει οτι ακόμη και εάν η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος, οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν

  καθώς το σύστημα δεν ήταν διατηρήσιμο και ανταγωνιστικό, υπήρχε έλλειμμα διαφάνειας και είχαν επενδυθεί λίγα στους τομείς στους οποίους η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική, δηλαδή στον ποιοτικό τουρισμό, πράσινες τεχνολογίες, καινοτομία. 

Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα για αποπληρωμή του χρέους τα επόμενα χρόνια, τονίζει πως
αναδιάρθρωση του χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, που, όπως η ίδια έχει προτείνει, θα μπορούσε να βοηθηθεί εάν της δινόταν περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο περισσότερος αυτός χρόνος αποπληρωμής θα πρέπει να είναι περίπου ίδιος με εκείνον που δόθηκε στην Ιρλανδία, καθώς στην Ελλάδα δόθηκε μια βραχεία περίοδος και ως εκ τούτου στις αγορές πιστεύουν πως θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα να μπορέσει να αποπληρώσει αυτό το πολύ μεγάλο ποσό σε τέσσερα ή πέντε χρόνια. 

Απαντώντας τέλος στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν φέτος εκλογές στην Ελλάδα, καθώς μερικοί παρατηρητές πιστεύουν πως θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από πρόωρες εκλογές, ο κ. Παπανδρέου τονίζει σαφώς πως εκλογές θα γίνουν το 2013.

newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news