Home » » Ούτε ένας βουλευτής δεν έδωσε αίμα!

Ούτε ένας βουλευτής δεν έδωσε αίμα!

Ούτε ένας βουλευτής δεν προθυμοποιήθηκε να προσέλθει προκειμένου να δώσει αίμα κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας που διοργάνωσε προ ημερών ο σύλλογος των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς».

Από το πρωί είχε στηθεί στο εντευκτήριο ένα μικρό κέντρο αιμοληψίας στο οποίο νοσηλευτές περίμεναν τους εκπροσώπους του έθνους να προσέλθουν για να δώσουν λίγο αίμα, αλλά εις μάτην. Μονάχα οι υπάλληλοι του «ναού της Δημοκρατίας» προσήλθαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν συνολικά εκατόν πενήντα δύο άτομα, εκ των οποίων τα εκατόν τριάντα ένα κρίθηκαν κατάλληλα για προσφορά αίματος. Ουδείς εξ αυτών ανήκε στην… ευγενή τάξη των πολιτικών.

Προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα, πέρυσι είχαν διαβεί το κατώφλι της αιμοδοσίας κάποιοι βουλευτές. Φέτος, όμως, ουδείς! Κανείς δεν είχε δώσει αίμα ούτε και κατά τη διάρκεια της εκστρατείας αιμοδοσίας του 2008, που είχε πραγματοποιηθεί αρχές του καλοκαιριού. Οπως μάλιστα μας ενημέρωνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Κοινοβουλίου Βασίλης Θώδας: «Από την αίθουσα όπου γινόταν η αιμοληψία πέρασαν συνολικά ενενήντα τρεις υπάλληλοι. Από βουλευτές, όμως, δεν είδα κανέναν!»

Πάντως, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές δίνουν αίμα όταν έχουμε προεκλογική περίοδο, καθώς μια φωτογραφία με τον πολιτικό να δίνει αίμα -όσο να ’ναι- ευαισθητοποιεί τους ψηφοφόρους.

Η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής γίνεται δύο φορές τον χρόνο. Συνήθως κάθε Δεκέμβριο - Ιανουάριο και κάθε Ιούνιο - Ιούλιο. Οι μονάδες αίματος φυλάσσονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και, ως επί τω πλείστον, προορίζονται για την κάλυψη τυχόν αναγκών που μπορεί να υπάρξουν για τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου και τους άμεσους συγγενείς τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα η ΟΝΝΕΔ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στη Λαμία και σε τριάντα τέσσερις ακόμη πόλεις της χώρας, με σκοπό τη δημιουργία τράπεζας αίματος για νέους ηλικίας έως 32 ετών.

Στον νομό Φθιώτιδας η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ διοργανώνει αιμοληψία με κινητή μονάδα στα γραφεία της ΝΟΔΕ (πλατεία Ελευθερίας 3, Λαμία), από τις 10.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.

Espressonews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news