Home » » ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ...

ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΩΝ...

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης εμπορίας βρεφών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα προχώρησε η αστυνομία, μετά από έρευνες που διήρκεσαν οκτώ μήνες.
Η οργάνωση διακινούσε έγκυες υπηκόους Βουλγαρίας στη χώρα μας, τους αφαιρούσε τα νεογέννητα τέκνα και προέβαινε σε παράνομες υιοθεσίες.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα στην Ελλάδα και πέντε στη Βουλγαρία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή και αρπαγή ανηλίκου, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων.
Πιο αναλυτικά, μετά από πληροφορίες που διαβίβασαν προ οκταμήνου οι βουλγαρικές Αρχές, μέσω Interpol, για τη δράση της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης και αφού έγιναν συντονιστικές συναντήσεις στις δύο χώρες και στην έδρα Eurojust στη Χάγη Ολλανδίας, όπου αντηλλάγησαν πληροφορίες και καθορίστηκαν οι τρόποι συνεργασίας και ταυτόχρονης δράσης, εντοπίστηκε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και διάφορα μέλη της, στην περιοχή της Φθιώτιδας και τέθηκαν υπό επιτήρηση.
Ταυτόχρονα, διαβιβάστηκαν από τις βουλγαρικές Αρχές και σχετικά αιτήματα νομικής συνδρομής προς τις ελληνικές δικαστικές Αρχές.
Από τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες (ρομά) στους τελευταίους μήνες της κύησης και εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική τους κατάσταση και την ευάλωτη θέση τους, τις έπειθαν να έλθουν στην Ελλάδα να γεννήσουν. Στη συνέχεια τους αφαιρούσαν τα τέκνα τους και τα παρέδιδαν σε ζευγάρια Ελλήνων υπηκόων, τα οποία άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν εντοπίσει, αντί του χρηματικού ποσού των 20.000-25.000 ευρώ.
Όσες από τις γυναίκες αρνούνταν να παραδώσουν τα νεογέννητα, τους τα αφαιρούσαν διά της βίας και με τη χρήση πλαστών εγγράφων, κατόρθωναν να αποκτήσουν τα απαραίτητα έγγραφα (ληξιαρχικές πράξεις γέννησης κ.λπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στις σχετικές υιοθεσίες.
Από την συνεργασία των δύο χωρών, έχουν εντοπισθεί τουλάχιστον γυναίκες, οι οποίες το τελευταίο έτος, μεταφερθήκαν στη χώρα μας από την εγκληματική οργάνωση και γέννησαν σε ελληνικά νοσοκομεία, ενώ τα νεογέννητα στην συνέχεια υιοθετήθηκαν από ελληνικές οικογένειες.
Σε ταυτόχρονη επιχείρηση στην Αθήνα, τη Λαμία και τις πόλεις Βάρνα, Μπουργκάς και Γιαμπόλ της Βουλγαρίας, η οποία άρχισε την 07.00 η ώρα σήμερα (25-1-2011), εξαρθρώθηκε η οργάνωση, συνελήφθη ο αρχηγός της στη Λαμία και ανευρέθη εντός της οικίας του, 25 ημερών βρέφος (κορίτσι,) το οποίο είχε αφαιρεθεί από την 29χρονη φυσική του μητέρα, υπήκοο Βουλγαρίας, διά της βίας και προοριζόταν προς πώληση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα. 

naftemporiki.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news