Home » » "Πάρτε μας από τη κόλαση" !! Ετοιμα τα C-130 αλλά δεν μπορούν να φτάσουν εκεί για τους 150 Έλληνες της Αλεξάνδρειας

"Πάρτε μας από τη κόλαση" !! Ετοιμα τα C-130 αλλά δεν μπορούν να φτάσουν εκεί για τους 150 Έλληνες της Αλεξάνδρειας

Τουλάχιστον 150 Έλληνες, από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση απομάκρυνσή τους από την πόλη,στην οποία επικρατεί αναρχία!

Αυτό αποφάσισαν το πρωί οι Έλληνες της Αλεξάνδρειας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να εκτιμήσουν τη κατάσταση. Αρκετοί από τους 150 είναι ηλικιωμένοι από το γηροκομείο της πόλης, οι οποίοι είναι λογικό να έχουν τρομοκρατηθεί.

Το πρόβλημα δεν είναι οι διαδηλωτές, αλλά οι ένοπλες συμμορίες που έχουν δημιουργήσει δραπέτες φυλακών, οι οποίες κάνουν επιθέσεις ακόμη και σε σπίτια.


Η Πολεμική Αεροπορία έχει έτσι κι αλλιώς έτοιμα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και το μόνο που περιμένει είναι το πράσινο φως για την απογείωση. Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να ρυθμίσει τις διαδικασίες για την προσγείωση των μεταγωγικών στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας.

Επιπλέον η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας έχει δώσει εντολή να υπάρχει σχετική ετοιμότητα και στον Στόλο, αφού αν ο αριθμός των Ελλήνων που θελήσουν να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο,αυξηθεί δραματικά τότε θα ακολουθηθεί το επιχειρησιακό μόντελο της επιχείρησης στο Λίβανο, όπου οι "εγκλωβισμένοι" μεταφέρθηκαν με πολεμικά πλοία.

Εγκαταλείπουν την Αίγυπτο

Τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία στη Σουηδία και την Φιλανδία ανακοίνωσαν ότι θα μεταφέρουν όλους τους πελάτες τους που βρίσκονται για αναψυχή στην Αίγυπτο πίσω στις πατρίδες τους λόγω των συνεχιζόμενων ταραχών. 


Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε και από το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών που επισημαίνει ότι οι πολίτες που βρίσκονται σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Σουέζ δεν πρέπει να εκτίθενται σε χώρους συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων και εάν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους να ενημερώσουν τις πρεσβεία της χώρας στο Κάιρο.

Η Ινδία απέστειλε ήδη αεροσκάφος των Ινδικών Αερογραμμών για να μεταφέρει τους Ινδούς πολίτες που βρίσκονται στην Αίγυπτο. Ολλανδικά ταξιδιωτικά γραφεία ανακοίνωσαν σήμερα ότι άρχισαν ήδη τη μεταφορά πίσω στην Ολλανδία πολιτών της χώρας που επισκέπτονταν την Αίγυπτο. Η ολοκλήρωση της επιχείρησης θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Το Ιράκ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να οργανώσει ειδικές πτήσεις προς την Αίγυπτο προκειμένου να εκκενώσει τους πολίτες του που το επιθυμούν. Η Λιβύη δημιούργησε μία αερογέφυρα για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της που βρίσκονται στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε πηγή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Εξάλλου ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι συνομίλησε για τρίτη φορά από την Πέμπτη με τον Μουμπάρακ για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μία επιχείρηση επαναπατρισμού των Τούρκων πολιτών που διαμένουν στην Αίγυπτο με πέντε αεροπλάνα, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Οι ΗΠΑ έδωσαν επίσης άδεια να φύγουν από την Αίγυπτο οι οικογένειες των μελών της αμερικανικής πρεσβείας στην Αίγυπτο, αλλά και το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας. Η αμερικανική κυβέρνηση συνιστά, επίσης, στους πολίτες της να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο.

Η Γαλλία δεν προέβλεπε μέχρι σήμερα την απομάκρυνση των Γάλλων πολιτών που βρίσκονται στην Αίγυπτο, όμως υπογράμμισε την «ικανότητά του να δράσει» αν η κατάσταση χειροτερέψει. Τα γαλλικά πρακτορεία ταξιδίων ανέστειλαν «μέχρι νεωτέρας» τις αναχωρήσεις για την Αίγυπτο, έπειτα από τις συστάσεις της γαλλικής κυβέρνησης.

Και το Βέλγιο αποφάσισε να απομακρύνει όλους τους πελάτες του που βρίσκονται στην Αίγυπτο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή του.

Από τη μεριά τους η Βρετανία δήλωσε ότι δεν πρόκειται, προς το παρόν, να εκκενώσουν τους πελάτες τους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Αίγυπτο, αλλά ούτε και να ακυρώσουν τις αναχωρήσεις.

Η Πολωνία συνέστησε στους πολίτες της να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

 
 onalert.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news