Home » , , , » ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!! Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Παρέα με το Νίκο !!!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ !!! Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ Παρέα με το Νίκο !!!



ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ Ο "ΠΑΣΧΑΛΗΣ" ΑΡΒΑΝΙΤIΔΗΣ 
ΤΩΝ OLYMPIANS !!! LIVE !!!ΣΤΟ RADIO ROUMELI NEWS !!!
LISTEN US RADIO ROUMELI NEWS 98 MHZ FM LIVE LAMIA HELLAS

Απο τις 22:00 με 01:00 "Παρέα με το Νίκο" χωρίς κείμενα, χωρίς playlist....!!!
Μια εκπομπή ελεύθερου σχολιασμού για όλα όσα μάς καίνε.
Aγαπάτε το αληθινό ραδιόφωνo ?
Bαρεθήκατε να ακούτε συνέχεια τα ίδια ?
Aν το ραδιόφωνο για σας , σημαίνει ενημέρωση , επικοινωνία ,
διασκέδαση και κυρίως σεβασμός στον ακροατή..
Eλάτε στην όμορφη παρέα μας..!

Kάθε βράδυ, το ταξίδι... ξεκινά στις 22:00 συντονιστείτε..!!!

Δεύτερα έως Παρασκευή στο Radio Roumeli News fm 98.00 Λαμία .
Eσωτερική παραγωγή - επιμέλεια παρουσίαση Νίκος Σαμούρκας
Γραμμή επικοινωνίας 6975675005



Πασχάλης Αρβανιτίδης

Από τους πρωτοπόρους μουσικούς της ελληνικής ποπ τη δεκαετία του '60, σε μία εποχή απόλυτης κυριαρχίας του λαϊκού τραγουδιού. Ίνδαλμα της νεολαίας τις δεκαετίες '60 και '70.


Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης γεννήθηκε στο Δοξάτο της Δράμας στις 28 Αυγούστου 1946 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από τα συγκροτήματα της γειτονιάς του, τους Ντράγκστορ Μεν (Drugstore Men) και τους Μπραμς (Brahms). Σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως τραγουδιστής και μπασίστας των Olympians, με τραγούδια (Τρόπος, Συμπόσιο, Συγνώμη, Σχολείο), που έγιναν κλασικά και τραγουδιούνται μέχρι σήμερα στα νεανικά πάρτι και όχι μόνο. 

Οι εμφανίσεις τους χαλούσαν κυριολεκτικά κόσμο, με αποκορύφωμα την Χρυσή Βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας στις 5 Οκτωβρίου του 1966, όπου 60.000 θεατές αποθέωσαν τους Θεσσαλονικείς Olympians και τον Πασχάλη. 

Η επιτυχία των Olympians οφείλεται στην καθαρή ποπ φωνή του Πασχάλη και στους ελληνικούς στίχους των τραγουδιών τους, που άγγιζαν τις καρδιές τη νεολαίας, σε αντίθεση με τα άλλα ποπ συγκροτήματα της εποχής που χρησιμοποιούσαν αγγλικό στίχο.

Το 1972, μετά τη διάλυση των Olympians, ο Πασχάλης κατεβαίνει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να αρχίσει μια εξίσου επιτυχημένη σόλο καριέρα. 

«Όταν κατέβηκα στην Αθήνα αισθανόμουν σαν άβγαλτο επαρχιωτόπουλο, που βρέθηκε ξαφνικά στη ζούγκλα, αντιμέτωπος με άγρια θηρία έτοιμα να με κατασπαράξουν» είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή του. Όμως, δεν συνέβη κάτι τέτοιο και η επιτυχία ήρθε αμέσως. Μέσα σε έξι μήνες, ο Πασχάλης ήταν ήδη σούπερ σταρ. 

Οι εμφανίσεις του απαιτούσαν την παρουσία της αστυνομίας, αφού οι αναρίθμητες θαυμάστριές του πάθαιναν “υστερία” στη θέα του, τέτοια που μόνο με εκείνη των εμφανίσεων των Beatles θα μπορούσε να συγκριθεί. 

Τρέξε μες τη συντροφιά μας να μπεις, Jesus Christo, Mammy Blue, Φίλε μου φίλε, Περήφανοι όλοι, Ουρανέ που περνάς ήταν οι μεγάλες του επιτυχίες εκείνη την εποχή.

Το 1975 τραγουδάει στα γερμανικά με παραγωγό τον Λέο Λέανδρο, πατέρα της διάσημης Ελληνίδας Βίκυ Λέανδρος και βρίσκεται στα δέκα πρώτα τραγούδια του πίνακα επιτυχιών (hit parade) της Γερμανίας με το τραγούδι Oh Maria

Τη χρονιά αυτή παντρεύεται την αγαπημένη του Αλίκη (δικηγόρο στο επάγγελμα), ύστερα από δεσμό οκτώ ετών και το καλοκαίρι του 1976 γεννιέται η κόρη του Ζίνα, που αργότερα, το 1992, θα τραγουδήσει μαζί με τον πατέρα της τη μεγάλη επιτυχία Οι καταπληκτικοί.

Μεγάλο σταθμό στην καριέρα του Πασχάλη αποτέλεσε η συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Στις 7 Μαΐου 1977 στο Λονδίνο ερμηνεύει μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μπέσσυ Αργυράκη και Μαριάννα Τόλη το τραγούδι του Γιώργου Χατζηνάσιου Μάθημα Σολφέζ και καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, στην καλύτερη εμφάνιση της χώρας μας στον θεσμό μέχρι τότε. Ακολουθούν συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Olympians
Μετά ήρθαν οι εμφανίσεις του στα μεγαλύτερα κέντρα της Αθήνας Δειλινά, Νεράιδα, Στορκ, Φαντασία, Τούνελ, Riba's, όπου συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ονόματα του λαϊκού μας τραγουδιού (Τόλη Βοσκόπουλο, Μαρινέλλα, Γιάννη Πάριο, Δημήτρη Μητροπάνο, Στράτο Διονυσίου, Σταμάτη Κόκκοτα). 

Επιτυχίες, όπως το Αν μια μέρα σε χάσω, Φύγε σε παρακαλώ, Τώρα είν' αργά, τον καθιερώνουν πια και στις μεγαλύτερες ηλικίες. 

Το 1981 γεννιέται το δεύτερο παιδί του, ο Γιάννης.

Το 1989 επιστρέφει στη δισκογραφία με σπουδαίες επιτυχίες (Μπαράκι, Παραδώσου λοιπόν, Κατερίνα, Κατερινάκι, Μη με μαρτυρήσεις) και συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο κέντρο On The Rocks της Αθήνας, καταθέτοντας τη δική του πρόταση για το τραγούδι, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε σε βιντεοκασέτα και ηχογραφήθηκε σ' έναν τριπλό δίσκο με τίτλο Party On The Rocks, που έγινε αμέσως τριπλά χρυσός και πλατινένιος. 

Από το 1996 ο Πασχάλης απέχει των εμφανίσεων στα νυχτερινά κέντρα.

Τον Ιούλιο του 1999 κυκλοφορεί τον δίσκο Diamonds, ο οποίος τον προσανατολίζει σε μουσικές πιο κλασσικές. Συνεργάζεται με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με την οποία δίνει πέντε μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του 2000. Η τελευταία απ' αυτές, που ήταν στο Βεάκειο Αμφιθέατρο του Πειραιά, ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφόρησε σε διπλό cd.

Στις 28 Μαΐου 2001 εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία και πάλι της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, σε μία συναυλία που αποτελεί την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, όπως λέει ο ίδιος.  

 Ακολούθησαν 50 εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη όπου έκανε τα πρώτα μουσικά βήματά του, με μεγάλη επιτυχία. Την ίδια παράσταση παρουσίασε το 2002  στη μουσική σκηνή House of Art στην Αθήνα, με την ίδια επιτυχία και πολύ καλές κριτικές. 

Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών του αυτών ξεπήδησε και η νέα του επιτυχία Είσαι το ταίρι μου, σε στίχους δικούς του και μουσική του Στέφανου Κορκολή από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του MEGA.

Τα Χριστούγεννα του 2002 κυκλοφορεί τη νέα δισκογραφική του δουλειά Καιρός να αλλάξω, σε στίχους δικούς του και μουσική του Στέφανου Κορκολή, σε συνέχεια της προηγούμενης επιτυχημένης τους συνεργασίας. 

Ο χειμώνας του 2002 τον βρίσκει στην Πλάκα, στη μουσική σκηνή Νέα Πανσέληνος, να συνεργάζεται με το λάτιν συγκρότημα Απουριμάκ (Apurimac), σ' ένα πρόγραμμα όπου τα έθνικ στοιχεία κυριαρχούν, σε πλήρη, όμως, αρμονία με την ποπ αισθητική του Πασχάλη.

Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεών στο Ηouse of Art της Αθήνας, ο Πασχάλης θα γνωριστεί με την 37χρονη κοινωνιολόγο Ουρανία Τουτουντζή, η οποία δηλώνει θαυμάστριά του. 

Θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μία αμοιβαία έλξη, που θα καταλήξει σε ερωτική σχέση. Καρπός του ερωτά τους είναι ένα αγοράκι που θα γεννηθεί τον Ιανουάριο του 2005. 

Ο Πασχάλης αγνοεί το γεγονός, αλλά θα φροντίσει να του το υπενθυμίσει με αγωγή της η πρώην ερωμένη του. Ο Πασχάλης θα αρνηθεί ότι είναι πατέρας του παιδιού, αλλά θα τον διαψεύσει η εξέταση DNA, που διατάζει το δικαστήριο. 

Το περιστατικό θα γίνει πρωτοσέλιδο στον κουτσομπολίστικο τύπο και θα απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις μεσημεριάτικες τηλεοπτικές εκπομπές λάιφ-στάιλ. Η διαμάχη ως προς την πατρότητα του παιδιού θα λήξει τον Μάρτιο του 2011, όταν ο Άρειος Πάγος θα επικυρώσει την εφετειακή απόφαση, η οποία είχε αποφανθεί ότι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού είναι ο Πασχάλης.

Το 2005, ο Πασχάλης συμπληρώνει σαράντα χρόνια στο ελληνικό τραγούδι και πραγματοποιεί μια μεγάλη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης. Το 2006 τον βρίσκει να συνεργάζεται με τους Goin' Through, με τους οποίους ηχογραφεί ξανά τη διαχρονική επιτυχία του Σχολείο. Παράλληλα, η δισκογραφική εταιρεία Universal κυκλοφορεί ένα επετειακό διπλό CD με 42 από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλούς τραγουδιστή, με γενικό τίτλο 40 Χρόνια Olympians και Πασχάλης, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το νέο Σχολείο 2006. Στις 9 Απριλίου 2011 ο Πασχάλης εμφανιζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μαζί με τους  υπόλοιπους συντελεστές του τραγουδιού Μάθημα Σολφέζ, σ' ένα αφιέρωμα στον συνθέτη του Γιώργο Χατζηνάσιο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/biographies/459#ixzz2JxnbU6Og

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news