Home » , , , » Εφιάλτης στην Αττική από την πλημμύρα. Νεκρή 27χρονη

Εφιάλτης στην Αττική από την πλημμύρα. Νεκρή 27χρονη

Το λεκανοπέδιο της Αττικής έζησε ένα εφιαλτικό 12ωρο, από την πρωτοφανή καταιγίδα. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο της δραματικής διάσωσης μιας γυναίκας έκανε το γύρο του κόσμου, μια κοπέλα πέθανε από ανακοπή... 

όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, ενώ χείμαρροι "κατάπιαν" σπίτια.
Συγκλονίζει ο θάνατος της άτυχης κοπέλας, που όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της, στο Μαρούσι, έπαθε ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή. Ο πατέρας της αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια της κόρης του, όταν εκείνη κάλεσε τη μητέρα της.
Μια... θάλασσα προβλήματα προκάλεσε η έντονη, και πολύωρη είναι γεγονός, βροχόπτωση που έπληξε σήμερα (22/02), από τις πρώτες πρωινές ώρες, το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Το μεσημέρι μια 27χρονη έχασε τη ζωή της. Η άτυχη κοπέλα οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο είχε ακινητοποιηθεί, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων λόγω της βροχής.

Ποτάμια και παράνομα μπαζωμένα ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να μεταμορφωθούν σε χείμαρρους που παρέσυραν ό,τι έβρισκαν στο διάβα τους.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, τις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση συνέθεσαν εικόνες χάους σε ολόκληρη την Αθήνα στη «μάχη» με τη φύση. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για πρωτόγνωρη βροχόπτωση με τον όγκο του νερού που έπεσε σε διάστημα 4 ωρών να ισοδυναμεί με τον όγκο δύο μηνών!

Μάλιστα, έκλεισε η Λεωφόρος Ποσειδώνος στη γέφυρα που οδηγεί προς τη Συγγρού, αλλά και στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι κοντά στην Ιχθυόσκαλα.


Στις 1.850 έφτασαν οι κλήσεις στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής για πλημμύρες στην Αττική μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Μέχρι στιγμής τα συνεργεία, που εργάζονται «πυρετωδώς», έχουν ελέγξει τις 1.100 από τις παραπάνω αναφορές.

Προβλήματα προέκυψαν και στην ηλεκτροδότηση και οι διακοπές ρεύματος ήταν συνεχείς. Οι βλάβες οφείλονται στο ότι πλημμύρισαν υπόγειοι υποσταθμοί της ΔΕΗ, σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες, οπότε χρειάστηκε συνδυασμένη παρέμβαση τεχνικών της ΔΕΗ και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έθεσε εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό. Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρήθηκαν, κυρίως, στα νότια προάστια και κυρίως σε Πειραιά, Φάληρο, Καλλιθέα και Κουκάκι.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, κατέρρευσε ένα παλιό κτίριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική είχε σφραγιστεί πριν από μια εβδομάδα, αλλά για την περίπτωση που μπορεί να έχει καταπλακωθεί κάποιο άτομο, έχουν μεταβεί τρία πυροσβεστικά με δέκα πυροσβέστες και μονάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, προκειμένου να ερευνήσουν τα χαλάσματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news