Home » , » Bild: Η χρεοκοπία της Κύπρου θα "τελειώσει" την Ελλάδα

Bild: Η χρεοκοπία της Κύπρου θα "τελειώσει" την Ελλάδα

Η Ελλάδα θα επηρεαστεί περισσότερο από την πτώχευση των σημαντικότερων τραπεζών της Κύπρου, επισημαίνουν ειδικοί της τρόικας.   

Ειδικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «μελετούν» τις χρηματοοικονομικές συνέπειες σε περίπτωση πτώχευσης της Κύπρου εάν η νήσος δεν λάβει διεθνή οικονομική βοήθεια, έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Ειδικοί της τρόικας υπολογίζουν, ιδιαίτερα υπό την πίεση του Βερολίνου, τις χρηματοοικονομικές συνέπειες μιας πτώχευσης της Κύπρου», έγραψε η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλέστηκε κάποια πηγή.
 
Η Ελλάδα θα είναι η χώρα εκείνη η οποία θα επηρεαστεί περισσότερο από την πτώχευση των σημαντικότερων τραπεζών της Κύπρου, καθώς διαθέτουν ένα δίκτυο υποκαταστημάτων όπου έχει κατατεθεί περίπου το 10% των ελληνικών αποταμιεύσεων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 
«Οι τράπεζες των άλλων χωρών της ευρωζώνης αντιθέτως δύσκολα θα επηρεαστούν», εκτίμησε η εφημερίδα.
 
Η Κύπρος ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια τον Ιούνιο, αφού οι δύο μεγαλύτερες τράπεζές της, που ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην ελληνική κρίση, ζήτησαν κρατικό δανεισμό. Την Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης οι οποίοι συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες αποφάσισαν να αναβάλουν την λήψη απόφασης σχετικά με τη βοήθεια προς την Κύπρο ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία των προεδρικών εκλογών στη νήσο, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται σήμερα.
 
Οι συνολικές δανειακές ανάγκες της Κύπρου υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυπριακή κυβέρνηση, όπως ζήτησε η τρόικα, υιοθέτησε μια σειρά μέτρων λιτότητας για να μειώσει τις κρατικές δαπάνες κατά 7,25% του ΑΕΠ της χώρας σε τέσσερα χρόνια. 
 
Πάντως, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι χρηματοδοτικές ανάγκες των κυπριακών τραπεζών, που αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι ανέρχονταν σε 10 δισεκ. ευρώ, ίσως αποδειχθούν τελικά σημαντικά μικρότερες.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news