Home » , » Πτώση θραυσμάτων μετεωρίτη στα Ουράλια - Δεν έχει προηγούμενο το φαινόμενο στην ανθρώπινη ιστορία!

Πτώση θραυσμάτων μετεωρίτη στα Ουράλια - Δεν έχει προηγούμενο το φαινόμενο στην ανθρώπινη ιστορία!

Οι μετεωρίτες, οι οποίοι έπεσαν στην περιοχή των Ουραλίων Ορέων, προκάλεσαν τον τραυματισμό σχεδόν 1.000 ανθρώπων, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Τσελιάμπινσκ...
ο Μιχαήλ Γιούρεβιτς, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ο αριθμός των τραυματιών φθάνει περίπου τους 950», δήλωσε ο κυβερνήτης, ενώ ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 500 τραυματίες στην περιοχή, στην πλειονότητά τους από θραύσματα γυαλιών, καθώς παράθυρα έσπασαν από το ωστικό κύμα.

Ένας Βρετανός ειδικός, ο Ρόμπερτ Μάσεϊ της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο ένα αντικείμενο που πέφτει στη Γη από το διάστημα να προκαλεί θύματα και παρατήρησε ότι ο απολογισμός της βροχής μετεωριτών σήμερα στη Ρωσία δεν έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία.

«Θα έπρεπε να το ψάξω πολύ για να βρω στην ιστορία ένα οποιοδήποτε συμβάν κατά το οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων να τραυματίστηκε από ένα τέτοιο αντικείμενο...Είναι πάρα πολύ σπάνιο να έχουμε ανθρώπινα θύματα», διαβεβαίωσε ο Μάσεϊ.

Η πτώση των μετεωριτών, είπε ο ίδιος ειδικός, δεν σχετίζεται με το πέρασμα ενός αστεροειδούς πολύ κοντά στη Γη, καθώς πρόκειται να πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 27.700 χλμ. το απόγευμα σήμερα.

Είναι πολύ σπάνιο μεγάλα αντικείμενα να αντιστέκονται στην τριβή που αναπτύσσεται και να μην αποσυντίθενται, πρόσθεσε ο Μάσεϊ, αλλά ακριβώς αυτό συνέβη στα Ουράλια.

Αν ο μετεωρίτης ήταν πιό στερεός και μεγαλύτερος, τα θύματα και οι καταστροφές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες. Απλώς φανήκαμε τυχεροί, θεωρεί ο εμπειρογνώμονας του Ρωσικού Ινστιτούτου Αστρονομίας, Ντμίτρι Βίμπε.

Μονάδες του ρωσικού στρατού βρήκαν τρεις κομμάτια μετεωρίτη, δυο εκ των οποίων έπεσαν κοντά στη λίμνη Τσεμπαρκούλ, κοντά στο Τσέλιαμπινσκ. Το ένα είχε δημιουργήσει κρατήρα έξι μέτρων!
Το τρίτο κομμάτι βρέθηκε 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, κοντά στην πόλη Ζλάτουστ.


Πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο μετεωρίτης ζύγιζε 10 τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με 54.000 χιλιόμετρα ταχύτητα και διασπάστηκε σε κομμάτια σε ύψος 30 έως 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε έξι πόλεις της περιοχής, ενώ θραύσματα από την έκρηξη στην στρατόσφαιρα έφτασαν μέχρι τη Σιβηρία. 


Οι δημοτικές αρχές της Τσελιάμπινσκ κάλεσαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων ανάγκης, όπως το να πάρουν τα παιδιά τους από νηπιαγωγεία και σχολεία.


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news