Home » , » Κινδυνεύουν με κατάσχεση ελληνικά νησιά

Κινδυνεύουν με κατάσχεση ελληνικά νησιά

Με κατάσχεση από κράτη και ιδιώτες κινδυνεύουν τα ελληνικά νησιά και οι βραχονησίδες που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης, με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών. 
Αυτό επισημαίνει με επείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω της εμπορικής αξιοποίησης με μακροχρόνια ενοικίαση για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών τα συγκεκριμένα νησιά και βραχονησίδες παύουν να αποτελούν τμήμα της δημόσιας περιουσίας, γίνονται κομμάτι της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και εκτίθενται σε κίνδυνο κατάσχεσης από τους δανειστές της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος της τρόικας κ. Ντερούζ είχε δηλώσει ότι ή λύση στα οικονομικά μας προβλήματα είναι «η καθολική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας». Τα περίπου σαράντα νησάκια και βραχονησίδες που το ΤΑΙΠΕΔ θέτει προς αξιοποίηση είναι τα εξής:

Στην Αττική, στη Βουλιαγμένη, το νησάκι Φλέβες. Στον Πόρο το νησί Πλατεία και στις Σπέτσες το νησί Φαλκονέρα. Στην Εύβοια τα νησάκια Νέων Στύρων. Τρία νησάκια στα Σύβοτα (απέναντι από την Κέρκυρα): το Μαύρος Ορος, ο Αγιος Νικόλαος και η Μπέλα Βράκα. Στην Αρτα το Πέρα Νησί. Στην Κρήτη, στη Σητεία, δύο νησιά απέναντι από την Ελούντα: η Ελάσα και το νησί Γράντες Ηρα. Στην Αλόννησο, τέσσερις νησίδες: η βραχονησίδα Μανώλας, το Μίκρο, το Στρογγυλό και το Σκαντήλ. Στη Σκιάθο το νησί Τσουγκριά. Στα Επτάνησα, συγκεκριμένα στα Κύθηρα, η νησίδα Αβγό, στη Ζάκυνθο οι νήσοι Στροφάδες, στη Λευκάδα ο Αγιος Νικόλαος και το νησάκι Αλεξάνδρου. Στις Κυκλάδες και ειδικότερα στην Ανδρο, δύο πολύ μικρά νησάκια, το Λαγονήσι και το Μεγάλο Νησί. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμα δεκάδες νησάκια, όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, και τα οκτώ Γαυρονήσια κοντά στο Γαύριο. Στη Μήλο, η νησίδα Αγιος Γεώργιος. Στη Σύρο, η νησίδα Σχοινονήσι, το Ασπρονήσι και το Ψαθονήσι. Στην Τήνο, δύο ακόμα νησίδες, το Δρακονήσι και η νησίδα Απόκοφτος, 14 στρεμμάτων. Τέλος, στην Καβάλα, η Θαλασσοπούλα και στη Μεσσηνία, το νησί Πρώτη.


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news