Home » , » ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονήσου;

ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονήσου;

Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο από το Eurogroup είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά “παράλογη” και γι αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα, μήπως τελικά αυτό που κρύβεται πίσω από όλη την Κυπριακή κρίση να είναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού της Κύπρου;
Το άρθρο από το ‘Voice of Russia’ θέτει κάποια εύλογα ερωτήματα:  

Γιατί είναι τόσο ειδική η περίπτωση της διάσωσης της Κύπρου;
 
Γιατί προτιμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ωθήσουν την Κύπρο πρός την πτώχευση βάζοντας ‘χερι’ στις καταθέσεις;
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διακυνδυνεύουν την κατάρευση της ευρωζώνης. Αν έχουν κάνει λάθος στο πακέτο διάσωσης με την εισφορά αλληλεγύης τότε γιατί δεν είναι πρόθυμοι να το διορθώσουν; Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές επιμένουν ότι η Κύπρος πρέπει να δώσει € 5,86 δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει τα χρήματα. Η περίεργη αυτή συμπεριφορά μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι η τρόικα προσπαθεί να πετύχει κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν εχει αναφέρει κανείς. 
 
Τι είναι αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν;
  Ας ρίξουμε μια ματιά στις αγορές χρυσού. 

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ότι οι κεντρικές τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών λειτουργούν ένα τεράστιο σύστημα συμπίεσης των τιμών στις αγορές χρυσού και αργύρου. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αγνοούν αυτό το γεγονός, αλλά αρκετοί πληροφοριοδότες, όπως ο πρώην χρηματιστής της Goldman Sachs Andrew Maguire, έχει καταλήξει σε στοιχεία, που υποστηρίζουν την υπόθεση μιας ευρείας συνωμοσίας προς την καταστολή των τιμών του χρυσού και του αργύρου. 

Για αρκετά χρόνια, γνωστοί χρηματιστές και επενδυτές, όπως οι Eric Sprott και John Sinclair έχουν προσπαθήσει να τραβήξουν την προσοχή του τύπου σ’ αυτό το ‘πρόβλημα’. 
  Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς που έγιναν από τον επενδυτή Eric Sprott, είναι πιθανό ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (US Federal Reserve) δεν έχει σχεδόν καθόλου διαθέσιμο χρυσό οπότε η ικανότητα της να συνεχίσει την καταστολή στις τιμές του χρυσού μειώνεται. Αν αυτό είναι όντως αλήθεια, η κρίση της Κύπρου είναι ένα τεράστιο όφελος για τους χειριστές της αγοράς.

Το Ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό κανάλι, Ρωσια 24, αναφέρει ότι σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο που συζητείται από το κυπριακό κοινοβούλιο, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα πουλήσει τα αποθέματα χρυσού της, προκειμένου να καλύψει ένα μέρος από τα € 5,86 δισεκατομμύρια που απαιτούνται από το Eurogroup. 

Οι άλλες πηγές “συνεισφοράς” της χώρας περιλαμβάνουν τα εξωφρενικά μέτρα που ακούγονται εδώ και μια βδομάδα όπως είναι η ειδική εισφορά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς και η απαλλοτρίωση των χρημάτων στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Κύπρου, έτσι μέσα σ’όλα αυτά κανείς δεν δίνει σημασία στην πώληση χρυσού. 

Τα αποθέματα χρυσού της Κύπρου ειναι κάπου στους 13,9 τόνους. 

Αν και δεν είναι μια μεγάλη ποσότητα, τα αποθέματα αυτά αντιπροσωπεύουν τα αποθέματα στην κεντρική τράπεζα ( ‘physical gold’ not ‘paper gold’) κάτι που τα καθιστά πολύτιμα από τη σκοπιά των αγορών. 

Εάν οι κεντρικές τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που διατηρούν τις χαμηλές τιμές δεν έχουν χρυσό πλέον τότε ακόμη και η κάθε ουγγιά είναι ανεκτίμητη. 

Ο χρόνος έχει δείξει ότι οι διαχειριστές της αγοράς χρυσού είναι εξαιρετικά ισχυροί και θα κάνουν το πάν για να κρατήσουν τις τιμές του χρυσού και του αργύρου μειωμένες. 

Αν πρέπει να αναγκάσουν μια χώρα να πτωχεύσει, προκειμένου να πάρουν 13,9 τόνους χρυσού θα το κάνουν. Εαν για να το κάνουν αυτό πρέπει να δημιουργήσουν ενα σύννεφο για να αποσπάσουν την προσοχή των ΜΜΕ τότε θα το κάνουν και αυτό. Αν είναι επιτυχής τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συνέχεια με τα Ισπανικά και τα Ιταλικά αποθέματα χρυσού.

Το άρθρο από την ιστοσελίδα ‘Voice of Russia’ μας έκανε να σκεφτούμε εαν μπορεί να υπάρχει κάτι πίσω από την θεωρία του χρυσού ή εαν είναι περισσότερο άλλη μια θεωρία συνομωσίας. 

onalert.g

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news