Home » , , » Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα - Στον αέρα 236 εργαζόμενοι

Λουκέτο στο ιστορικό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα - Στον αέρα 236 εργαζόμενοι

Η είδηση ότι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κλείνει το εργοστάσιο της Χαλκίδας δυστυχώς δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά. Ήδη η παραγωγική δραστηριότητα της συγκεκριμένης μονάδας βρισκόταν σε αδράνεια από τον Ιούλιο του 2011.

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η οικονομική κρίση που σάρωσε τον κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα με αποτέλεσμα τη δραματική συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας "χτύπησε" και την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. 


Η σοβαρή μείωση κατά 80% από το 2008 εως σήμερα, των πωλήσεων της εταιρείας στην Αττική, κύρια αγορά του εργοστασίου της Χαλκίδας, εξηγεί γιατί η εφαρμογη του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας που αποφασίστηκε χθες έχει άμεση ισχύ από σήμερα. Ωστόσο η εταιρεία αποσαφηνίζει πως συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά τα εργοστάσια σε Βόλο και Μηλακια Ευβοίας.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 236 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Η εταιρεία οπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της "έχει καλέσει τους εκπροσώπους των 236 εργαζομενων του εργοστασίου σε διαβούλευση ως προς την διακοπή των συμβάσεων εργασίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου". Οπως μάλιστα επεσήμανε στο Newsit στέλεχος της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ "οι εργαζόμενοι όσο διαρκεί η διαβούλευση θα πληρώνονται κανονικά". 


 Ωστόσο αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι 236 εργαζόμενοι είναι στον αέρα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη Χαλκίδα, Ηλίας Κούκουρας "μας ανακοίνωσαν σήμερα την απόφαση που πήραν οτι θα σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου και οτι μας καλούν σε διαβούλευση. Εμείς δε θα διαβουλευτούμε τις απολύσεις των συναδέλφων. 

Επίσης έστειλαν στα σπίτια των εργαζομένων επιστολές που λένε στους εργαζόμενους να μην πάνε στην εργασία τους, θα πληρώνεστε κανονικά και θα κάτσετε σπίτι σας. Εμείς δε θα νομιμοποιήσουμε καμία διαβούλευση και θα ζητήσουμε από τους αρμόδιους υπουργούς εάν το εργοστάσιο σταμάτησε να λειτουργεί να τους αφαιρέσουν τις άδεις λειτουργίας και του λατομείου και του εργοστασίου. Αν θέλουν ας μας δώσουν αποζημιώσεις και ας μας απολύσουν. Δεν είναι δυνατόν ένα συμβουλιο να συζητά πως θα πετσοκόψει και ποιους εργαζόμενους. Και άρα εμείς οι εργαζόμενοι θα πηγαίνουμε κανονικά στη δουλειά μας, ας μας εμποδίσουν". 

 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα με συνολική παραγωγική δυνατότητα 9,6 εκατ. τόνους ετησίως. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1911 ως μια βιομηχανική και εμπορική εταιρεία με το όνομα "Ανώνυμος Γενική Εταιρεία Τσιμέντων", με συνεχή παρουσία στην Ελλάδα σχεδόν για έναν αιώνα.


Η ΑΓΕΤ Ηρακλής διαθέτει 3 εργοστάσια τσιμέντου στο Βόλο, τη Χαλκίδα και το Μηλάκι Εύβοιας (πλέον θα διαθέτει μόνο τα δύο εργοστάσια)  και 6 κέντρα διανομής. Λειτουργεί 11 λατομεία κοντά στα εργοστάσια και 3 λατομεία στη Μήλο, στο Γυαλί Νισύρου και το Αλτσί Κρήτης. Δραστηριοποιείται εμπορικά σε ολόκληρη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα για χύδην και σακευμένο τσιμέντο.

Το εργοστάσιο Χαλκίδας ιδρύθηκε το 1926 και βρίσκεται στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας, κοντά στον αρχαίο ναό της Αρτέμιδος σε απόσταση 1 χλμ. από την πόλη της Χαλκίδας.

Η Εύβοια και κυρίως η Χαλκίδα δέχτηκε ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στην περιοχή. Είχαν προηγηθεί τα λουκέτα των εργοστασίων της ΝΕΟSET και της ΣΑΤΟ εξαιτίας των οποίων χιλιάδες εργαζόμενοι έμειναν δίχως δουλειά.


Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει εξοντωτική και απαράδεκτη την απόφαση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ "η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Χαλκίδα αφήνοντας στο δρόμο 236 εργαζόμενους...Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζομένους της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ θα αντιπαλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο την απαράδεκτη και εξοντωτική αυτή απόφαση" καταλήγει η ανκοίνωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news