Home » , » Καρδιακή μηχανή μπορεί να επαναφέρει ασθενή 7 ώρες μετά

Καρδιακή μηχανή μπορεί να επαναφέρει ασθενή 7 ώρες μετά

Μια επαναστατική καρδιακή μηχανή μπορεί να επαναφέρει καρδιακούς ασθενείς επτά ώρες μετά το θάνατο τους.

Η συγκεκριμένη μηχανή έχει τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά της καρδιάς, με τηλήψη αίματος από το σώμα, για να απαλλαγούν από τα απόβλητα διοξειδίου του άνθρακα και στη συνέχεια με άντληση πίσω όλου του οξυγόνου, κι έτσι σώζει τους νεκρούς.
 
Τα ECMO μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη τακτικά στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, γίνεται προσπάθεια για να είναι διαθέσιμα σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με έρευνες ένας μικρός αριθμός καρδιοπαθών προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο και ακόμα λιγότεροι επιβιώνουν.

Ο Δρ Sam Parnia, ένας αναγνωρισμένος γιατρός για την επιστημονική μελέτη του, δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα ότι ήταν πολύ προσεκτικοί για να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας. Επίσης υποστήριξε ότι θα επιβιώσουν πολλοί ασθενείς αν οι γιατροί έχουν εκπαιδευτεί πώς να χρησιμοποιούν την εξωσωματική οξυγόνωση μεμβράνης με μηχανές ECMO.

Ο Δρ Parnia παρουσίασε στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι στη νοτιοανατολική Ασία οι γιατροί προχωρούν σε επανεκκίνηση της καρδιάς στ0 70% με 90% περιπτώσεων ενώ στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο μόλις στο 20-25%. “Πρόκειται για μια πρόοδο της ιατρικής που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε ο άνθρωπος  για τον θάνατο και την εξουσία του και είναι έτοιμη να δώσει στην ανθρωπότητα περισσότερη δύναμη πάνω στη ζωή και το θάνατο.”, πρόσθεσε ο γιατρός.

Ανέφερε μάλιστα την περίπτωση μιας γυναίκας από την Ιαπωνία που επανήλθε επτά ώρες μετά αφού είχε χάσει τη ζωή της από υπερβολική δόση.
 
Κι ενώ το σώμα της ψύχθηκε γρήγορα από το κρύο, συνδέθηκε με ένα μηχάνημα ECMO που μετέφερε οξυγόνο στο αίμα της και το ζέστανε μέχρι που άρχισε να αναπνέει ξανά.

Μάλιστα όπως διευκρινίζει ο γιατρός ο ασθενής θα βγαίνει από το νοσοκομείο χωρίς καμία εγκεφαλική βλάβη η πρόβλημα σε κάποιο άλλο ζωτικό όργανο.
Ο αστέρας του ποδοσφαίρου Fabrice Muamba, σώθηκε από αυτή,την σχετικά νέα διαδικασία της ψύξης του σώματος, όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Τότεναμ την περασμένη σεζόν.

Το σώμα του ψύχθηκε και στη συνέχεια τον επαναφέρανε στο νοσοκομείο του Λονδίνου, 90 λεπτά μετά την καρδιακή προσβολή που δέχτηκε στον αγωνιστικό χώρο του White Hart Lane.

dailymail

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news