Home » , » Σόιμπλε: Ο Χριστόφιας γνώριζε για το κούρεμα

Σόιμπλε: Ο Χριστόφιας γνώριζε για το κούρεμα

Η κυβέρνηση της Κύπρου, ενδεχομένως γνώριζε πολύ νωρίτερα από τη συνεδρία του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής τις προθέσεις της τρόικας να προτείνει κούρεμα των ιδιωτικών καταθέσεων στις τράπεζες, σύμφωνα με έγγραφο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.

Το έγγραφο αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο που διαβίβασε στην επιτροπή οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και καταδεικνύει ότι ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας γνώριζε και φέρεται να είχε συμφωνήσει στους βασικούς άξονες των προτάσεων της τρόικας, που προέβλεπαν και κούρεμα καταθέσεων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Δημήτρης Χριστόφιας από τις 23 Νοεμβρίου 2012 είχε συμφωνήσει στους βασικούς άξονες του σχεδίου για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.

Το σχέδιο σύμφωνα με το έγγραφο προέβλεπε, συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου έως το 2018, στον μέσο όρο της Ε.Ε, περιορισμό του δικτύου των κυπριακών τραπεζών στη Κύπρο και απόσυρση από χώρες του εξωτερικού και μείωση της δανειοδότησης που πρόσφεραν.

Τέλος, το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η αναφορά στην ανάγκη συνεισφοράς των μετόχων και των θεσμικών μετόχων των τραπεζών στην κεφαλαιακή ενίσχυση τους , αλλά και των καταθετών του εσωτερικού και του εξωτερικού με προοδευτική φορολόγησή τους (κούρεμα) με εφάπαξ ποσό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news