Home » , » Μετρήστε το άγχος... με μία αναπνοή

Μετρήστε το άγχος... με μία αναπνοή

Μια βαθιά ανάσα άγχους. Υπό δοκιμή ένα πρωτότυπο τεστ αναπνοής που μετρά το επίπεδο του στρες από Βρετανούς επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου και του πανεπιστημίου Λαφμπόροου.

Οι άνθρωποι συχνά παίρνουν βαθιές αναπνοές για να ηρεμήσουν, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να αξιοποιήσουν την αναπνοή για να μετρήσουν το βαθμό του στρες μέσα από ένα νέο τεστ, που ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.



Οι βρετανοί ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου και του πανεπιστημίου Λαφμπόροου, με επικεφαλής τον καθηγητή Πολ Τόμας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ερευνών πάνω στην αναπνοή "Journal of Breath Research", έχουν εντοπίσει έξι βιο-δείκτες στην αναπνοή, που αποτελούν υποψήφιους δείκτες ανίχνευσης του στρες.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι τελικά θα αναπτύξουν ένα απλό μη επεμβατικό και αξιόπιστο τεστ, το οποίο με αντικειμενικό πλέον τρόπο θα αντανακλά τον βαθμό του στρες. Προς το παρόν, οι δοκιμές τους έχουν συμπεριλάβει μόνο 22 ανθρώπους και στο μέλλον, το δείγμα θα πρέπει να διευρυνθεί, όπως αναφέρουν, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι ηλικίες και πολλοί διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, προκειμένου να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα για την ακρίβεια του τεστ.

Τα δείγματα της αναπνοής εξετάζονται αρχικά με τη χημική τεχνική της αέριας χρωματογραφίας-φασματοσκοπίας μαζών και μετά αναλύονται στατιστικά. Δύο πτητικές χημικές ουσίες που περιέχονται στην αναπνοή, φαίνεται πως αυξάνονται σε περίπτωση αυξημένου στρες ενός ανθρώπου, ενώ αντίστροφα τέσσερις άλλες ουσίες μειώνονται.

Η ανάλυση της αναπνοής ως διαγνωστικού εργαλείου κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ιατρική τα τελευταία χρόνια. Σταδιακά, οι ερευνητές έχουν βρει βιο-δείκτες για διάφορες παθήσεις, όπως η φυματίωση, διάφορες μορφές καρκίνου, το άσθμα κ.α.

Από την άλλη, υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, που επηρεάζουν την αξιοπιστία των τεστ της αναπνοής, όπως η διατροφή, η σωματική άσκηση, το περιβάλλον κ.α.

Όσον αφορά το στρες, οι ερευνητές ξεκινούν με την υπόθεση ότι οι αγχωμένοι άνθρωποι αναπνέουν πιο γρήγορα και λιγότερο βαθιά, ενώ έχουν αυξημένο σφυγμό καρδιάς και ανεβασμένη αρτηριακή πίεση, καταστάσεις που μπορεί να μεταβάλλουν το «προφίλ» της αναπνοής σε περίπτωση στρες.

http://news247.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news