Home » , » Πόσα χρωστά ο κάθε Έλληνας στους δανειστές;

Πόσα χρωστά ο κάθε Έλληνας στους δανειστές;

Έρευνα για την Ευρώπη των χρεών και των Μνημονίων κάνει το περιοδικό Economist επ’ αφορμή του πακέτου διάσωσης στην Κύπρο, του πέμπτου σε τρία χρόνια στη ζώνη του ευρώ.
Όπως αναφέρει το οικονομικό περιοδικό, οι συγκρίσεις με τα πακέτα διάσωσης σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία αλλά και Ισπανία είναι… αναπόφευκτες!

Όπως αναφέρει το Economist, το πακέτο της Κύπρου είναι μόλις 10 δισ. ευρώ και χαρακτηρίζεται από μια πρωτοτυπία: Πρόκειται για bail-in και όχι για bail-out, δηλαδή για διάσωση εσωτερικής προέλευσης (με το κούρεμα των καταθέσεων) και όχι για ολοκληρωτική εξωτερική παρέμβαση.

Στον αντίποδα, όπως αναφέρει το οικονομικό περιοδικό, η Ελλάδα έχει λάβει 246 δισ. ευρώ ως bail-out, το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερο από το 110% του ΑΕΠ...

Τόσα ευρώ χρωστά ο κάθε Έλληνας και ο κάθε Κύπριος στους δανειστές τους!

Την ίδια ώρα, σε γράφημά του ο Economist παρουσιάζει την κατ’ άτομο ανεργία του εξωτερικού δανεισμού διάσωσης σε κάθε μία από τις χώρες που έλαβαν πακέτα διάσωσης. Κοινώς πόσα χρωστά ο κάθε Έλληνας, Κύπριος, Πορτογάλος, ιρλανδός και Ισπανός πολίτης στους δανειστές του!

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

-  κάθε Έλληνας οφείλει στους δανειστές 21.657 ευρώ

-  κάθε Ιρλανδός 14.989 ευρώ

-  κάθε Κύπριος 12.500 ευρώ

-  κάθε Πορτογάλος 7.306 ευρώ

-  κάθε Ισπανός 2.170 ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news