Home » » Επεισόδια και προσαγωγή στην παρέλαση

Επεισόδια και προσαγωγή στην παρέλαση

Με πολλά παρατράγουδα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
Λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρωμένοι στην κάτω πλευρά της, σήκωσαν πανό για την Κύπρο στο οποίο αναγραφόταν «Ενωμένη Ρωμιοσύνη. Μαζί αδέλφια μας. Ελλάδα-Κύπρος, Μίκης Θεοδωράκης»,ενώ διαμαρτυρήθηκαν και για την ισχυρή αστυνόμευση και τον αποκλεισμό της περιοχής, όπου θα γίνει η παρέλαση.

Αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, και ακολούθησε μία προσαγωγή μέλους του κινήματος «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και συγκεκριμένα του γραμματέα της «Σπίθας», Γαβριήλ Πελεκίδη.

Εν τω μεταξύ τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια. Κάγκελα και κλούβες των ΜΑΤ με χιλιάδες αστυνομικούς είχαν αποκλείσει τους γύρω δρόμους από την πλατεία  Συντάγματος  και κανείς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την παρέλαση εκτός αν είχε διαπίστευση από τον δήμο Αθηναίων.

Εκατοντάδες γονείς που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν δεν τα κατέφεραν.
Μέχρι και οι δημοσιογράφοι χρειάστηκε να περιμένουν ώρα μέχρι να τους αφήσουν να περάσουν στην πλατεία Συντάγματος.

Τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της παρέλασης όπου η μπάντα του δήμου Αθηναίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας αντί να πάει στον προβλεπόμενο χώρο δηλαδή στην εξέδρα αριστερά των δημοσιογράφων, σταμάτησε μπροστά από δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η τηλεοπτική κάλυψη μεγάλου μέρους της παρέλασης.


Star.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news