Home » , » Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Τα ρεμπέτικα είναι η καλύτερη μουσική που έχουν τα Βαλκάνια

Γκόραν Μπρέγκοβιτς: Τα ρεμπέτικα είναι η καλύτερη μουσική που έχουν τα Βαλκάνια

«Από τις μελωδίες που επηρέασαν περισσότερο την καλλιτεχνική μου προσωπικότητα, είναι η μουσική από την ταινία «Ρεμπέτικο» του Σταύρου Ξαρχάκου (1983). Τα ρεμπέτικα είναι, μάλλον, η καλύτερη μουσική που έχουν τα Βαλκάνια...

- ένα φυσικό μείγμα οθωμανικής και ορθόδοξης μουσικής. Η σέρβικη μουσική πάντα υπήρξε κάτω από τη μεγάλη επιρροή της ελληνικής μουσικής. Το ρεμπέτικο, το ανακάτεμα της οθωμανικής και της ορθόδοξης μελαγχολίας, είναι ίσως το καλύτερο που έχουμε στα Βαλκάνια» λέει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέος Κόσμος».

Ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς που βρέθηκε στην Αυστραλία για συναυλίες πρόσθεσε πως στο σπίτι του έχει μια μεγάλη συλλογή από παλιά ρεμπέτικα τραγούδια και δίσκους, στην οποία επανέρχεται συχνά.

Τη σέρβικη και την ελληνική μουσική ακόμα και σήμερα, λέει, δένει το γεγονός ότι στα καλύτερά τους χρόνια, ήταν γραμμένες για να συνοδεύσουν το ποτό. «Από την πρώτη μου συνάντηση με τους Έλληνες μουσικούς, την περίοδο που έκανα το πρώτο μου τραγούδι με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, ένιωσα πως η μουσική μου στην Ελλάδα βρίσκεται στο σπίτι της» λέει.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του 62χρονου μουσικού, συνθέτη και καλλιτέχνη, η οποία ακόμα κι έπειτα από τόσα χρόνια έχει αναδρομική χροιά, ο Γκ. Μπρέγκοβιτς σημείωσε τεράστιες εμπορικές επιτυχίες και στην Ελλάδα, με καταπληκτικές μουσικές από τις ταινίες «Arizona Dream», «Underground» και «Καιρός των Τσιγγάνων» ειδικά όταν αυτό αξιοποιήθηκε από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που τραγούδησε το «Βενζινάδικο».

Η συνεργασία του με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, καθώς και με την ηθοποιό Μαρία Ναυπλιώτου, μετέτρεψε τον Γκ. Μπρέγκοβιτς σε προσωπικότητα αναγνωρίσιμη στους απανταχού Έλληνες. Η παρουσία του στην Ελλάδα είναι τόσο συχνή, που, όπως λέει και ο ίδιος στον «Νέο Κόσμο», η μουσική του στην Ελλάδα είναι σαν «στο σπίτι της».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news