Home » , » Ανοιχτός πόλεμος Ρωσίας-Γερμανίας: Eπιδρομές του ρωσικού ΣΔΟΕ σε γερμανικούς "στόχους"

Ανοιχτός πόλεμος Ρωσίας-Γερμανίας: Eπιδρομές του ρωσικού ΣΔΟΕ σε γερμανικούς "στόχους"

Mε φορολογικές επιδρομές του ρωσικού ΣΔΟΕ σε γερμανικά ιδρύματα και φιλογερμανικές ΜΚΟ που εδρεύουν στην Ρωσία, αντέδρασε κατ'αρχήν σήμερα η Μόσχα κατά της Γερμανίας για τις κινήσεις της στην Κύπρο και την κατάσχεση μεγάλου ποσοστού ρωσικών καταθέσεων που επέβαλε το Βερολίνο στο Eurogroup.
Ένας εκπρόσωπος του FES από το Βερολίνο είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι "Τα γραφεία του ιδρύματος στη Μόσχα δέχτηκαν σήμερα άλλη μια επίσκεψη των φορολογικών επιθεωρητών. Αναμένουμε ότι μετά από αυτούς τους ελέγχους θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε πλήρως τις δραστηριότητές μας στη Ρωσική Ομοσπονδία", αναφέρεται σε άλλη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ράινχαρντ Κρουμ.

Εφοριακοί και εισαγγελείς ερεύνησαν επίσης σήμερα τα γραφεία της οργάνωσης Memorial, για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Χθες Δευτέρα είχαν ερευνηθεί και τα γραφεία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα.

To Bερολίνο το "έτσουξε" η κίνηση και αντέδρασε σε υψηλό επίπεδο, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια: Στην Μόσχα πολλά θυματα της γερμανικής κατάσχεσης στην Κύπρο, θα ήθελαν να δουν τις ρωσικές μεραρχίες να ξαναμπαίνουν στο Βερολίνο...

Όλα δείχνουν ότι μεταξύ των δύο χωρών ξεκινά οικονομικός πόλεμος χωρίς έλεος.

Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε τον δεύτερο τη τάξει της ρωσικής πρεσβείας στο Βερολίνο και τους επέδωσε διάβημα  για τις ενέργειες των ρωσικών φορολογικών αρχών. "Η παρακώλυση της δραστηριότητας των γερμανικών ιδρυμάτων μπορεί να προκαλέσει χρόνια ζημιά στις διμερείς σχέσεις. Το αποσαφηνίσαμε αυτό στη ρωσική πλευρά", είπε ένας Γερμανός διπλωμάτης που μίλησε στο περιοδικό Spiegel.

Οι φορολογικές επιθεωρήσεις στο Ίδρυμα Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) και το Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ (FES) ότι εντάσσονται στα ρωσικά αντίποινα και ετοιμάζονται να αναστείλουν την δραστηριότητά τους (στην Ελλάδα αποτέλεσαν βασικούς άξονες της γερμανικής διείσδυσης και εν τέλει άλωσης της χώρας από την δεκαετία του '70 ακόμα).

Η ομάδα προβληματισμού KAS συνδέεται με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ενώ το FES πρόσκειται στους Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι "Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί αν οι οργανώσεις αυτές συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία".

Το CDU ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τα γραφεία του KAS στην Αγία Πετρούπολη, μια ενέργεια που την χαρακτήρισε "εντελώς απαράδεκτη".

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Χέρμαν Γκρέχε ανέφερε "Καλούμε τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν αμέσως την παρέμβασή τους στο έργο του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ".

O ανοιχτός πλέον (οικονομικός) πόλεμος Ρωσίας-Γερμανίας θυμίζει άλλες εποχές που οδήγησαν σε εικόνες, τις οποίες ας ευχηθούμε οτι δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news