Home » , » Paulo Coelho: Λίκνο του πολιτισμού η Ελλάδα

Paulo Coelho: Λίκνο του πολιτισμού η Ελλάδα

Ο διάσημος συγγραφέας Paulo Coelho παρουσίασε στην Αθήνα το νέο του βιβλίο με τίτλο Το χειρόγραφο της Άκρα, το οποίο έχει κεντρικό του ήρωα έναν Έλληνα.
«Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει, αλλά αυτός που παραιτείται» είπε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας, λέγοντας πως αυτό είναι και το μήνυμα του νέου βιβλίου του.

Ο λόγος που επέλεξε ως κεντρικό ήρωα έναν Έλληνα είναι επειδή:  «Ο πυρήνας του σημερινού πολιτισμού είναι ελληνικός» . Ο ίδιος εξήγησε: «Γι αυτό και διάλεξα έναν Έλληνα. Γιατί ο Έλληνας δεν είναι Χριστιανός σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι μουσουλμάνος, δεν είναι Εβραίος. Είναι το πρόσωπο που ενσαρκώνει την Ελληνική λογική. Αλλά, αλλά είναι επίσης και βαθιά φιλοσοφημένος».


Μάλιστα, ο διάσημος συγγραφέας είπε χαρακτηριστικά: «Λέγεται ότι η Ελλάδα είναι το Λίκνο του πολιτισμού και αυτό το πιστεύω»
.
 
Ο διάσημος συγγραφέας που γεννήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και κατέχει το ρεκόρ Guinness για το πιο πολυμεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο, τον “Αλχημιστή”.


Aκόμη, ανέφερε πως το ποίημα «Ιθάκη» του Κωνσταντίνου Καβάφη περιγράφει τη δική του φιλοσοφία ζωής, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Ο Καβάφης είχε τόσο έμπνευση όταν έγραψε αυτό το ποίημα που θα έλεγα πως ναι, όπως και στην Οδύσσεια αναφερόμενοι στην Ιθάκη ας ευχηθούμε ότι ο σκοπός δεν είναι μόνο η επιστροφή αλλά και να απολαύσουμε το ταξίδι».


Ο Paulo Coelho ταξιδεύει κάθε χρόνο σε μια διαφορετική χώρα διοργανώνοντας ένα πάρτι όπως το χαρακτήρισε για να γιορτάσει τη φιλία. «Τη χώρα σας, την επέλεξα για να τιμήσουμε τον πολιτισμό σας και τα τόσα καλά που δώσατε στον κόσμο» συμπλήρωσε.
Η ιστορία του βιβλίου, «Το χειρόγραφο της Άκρα», διαδραματίζεται στην Ιερουσαλήμ,  το 1099 παραμονές της εισβολής των σταυροφόρων. Ένας Έλληνας   συγκεντρώνει  τους νέους, τους γέρους, τους άντρες και τις γυναίκες της πόλης. Το πλήθος, που αποτελείται από χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, φτάνει στην πλατεία πιστεύοντας πως θα ακούσει μια ομιλία για το πώς να προετοιμαστεί για τη μάχη, όμως   δε θέλει να τους πει αυτό.  Ο Έλληνας θέλει να τους παρακινήσει  να αναζητήσουν τη σοφία που υπάρχει στην καθημερινότητά τους.


Τέλος, ο Paulo Coelho αναφέρθηκε και στο νέο Πάπα, λέγοντας πως η εκλογή του είναι ελπίδα αλλαγής στην καθολική εκκλησία.   «Ας έχουμε στο κουτί της πανδώρας λοιπόν, την πολύ μικρή ελπίδα ότι θα όλα αλλάξουν προς το καλύτερο» είπε κλείνοντας.


Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 145 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 74 γλώσσες. Το "χειρόγραφο της  Άκρα" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news