Home » » Μεσσηνία: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Μεθώνης - 10 αγνοούμενοι ναυτικοί - Βυθίστηκε το ''Piri Reis'' που μετέφερε λιπάσματα!

Μεσσηνία: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Μεθώνης - 10 αγνοούμενοι ναυτικοί - Βυθίστηκε το ''Piri Reis'' που μετέφερε λιπάσματα!

- Σε πλήρη εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση με συμμετοχή ελικοπτέρου, αεροσκάφους και 10 πλοίων


- Η σύγκρουση των φορτηγών πλοίων έγινε 78 μίλια από τη Μεθώνη κοντά στη νήσο Σαπιέντζα


- Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 17 ναυτικούς του Piri Reis, οι 10 δεν πρόλαβαν να βγουν έγκαιρα


- Το δεύτερο φορτηγό πλοίο δεν έχει βυθιστεί - Μέσα βρίσκονται 17 ναυτικοί

Τουλάχιστον 10 ναυτικοί αγνούνται, μετά τη βύθιση φορτηγού πλοίου, ύστερα από σύγκρουση με άλλο φορτηγό πλοίο, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Το φορτηγό πλοίο ''Consouth'' με σημαία Αντίγουα-Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες και κενό φορτίου συγκρούσθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με σημαία Cook Islands και 17 άτομα πλήρωμα.

Από τη σύγκρουση, που έγινε λίγο πριν τις 06.00, βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο Piri Reis, με αποτέλεσμα και να αγνούνται 10 άτομα, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν έγκαιρα το πλοίο.

Το piri Reis, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, που έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες απο πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Sikorsky. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές...

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news