Home » , » Πόλη φάντασμα η Βοστόνη – Φοβούνται πως ο 19χρονος βομβιστής είναι ζωσμένος με εκρηκτικά

Πόλη φάντασμα η Βοστόνη – Φοβούνται πως ο 19χρονος βομβιστής είναι ζωσμένος με εκρηκτικά

-Η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους να κλειδωθούν μέσα στα σπίτια τους
-Κανείς δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, παρά μόνο αστυνομία και στρατός
-Τα δύο αδέλφια από την Τσετσενία, Τζοκάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ ήταν αθλητές
-Ο 26χρονος Ταμαρλαν σκοτώθηκε τα ξημερώματα κατά την ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς
-Ο πατέρας των δύο νεαρών δηλώνει πως τα παιδιά του παγιδεύτηκαν γιατί ήταν μουσουλμάνοι
-Η θεία τους υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία
-Ο θείος και οι συγγενείς των βομβιστών στη Βοστόνη δηλώνουν ντροπιασμένοι


Άνδρες επίλεκτων δυνάμεων, του FBI και της Αστυνομίας, βαριά οπλισμένοι, «χτενίζουν» την περιοχή όπου διέμεναν οι φερόμενοι ως δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Έχουν ζητήσει από τους ρεπόρτερ να απομακρυνθούν και από τα τηλεοπτικά συνεργεία να πέσουν στο έδαφος. "Αν γνωρίζατε τι ακριβώς συμβαίνει δεν θα ήσασταν εδώ", φέρεται να είπε αστυνομικός στους δημοσιογράφους.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που μεταδίδει το CNN, οι αρχές φοβούνται πως τα δύο αδέλφια έχουν κρύψει κι άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε διάφορα σημεία της Βοστόνης, κάτι πυ έχει προκαλέσει συναγερμό σε όλη την περιοχή. 


 Το αυτοκίνητο που αναζητούσε η αστυνομία της πολιτείας του Κονέτικατ, το οποίο πιστεύεται ότι ανήκει σε έναν πιθανό ύποπτο που συνδέεται με την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, εντοπίστηκε στην περιοχή της Βοστόνης, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η αστυνομία του Κονέτικατ αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Το αυτοκίνητο περιγράφηκε ως ένα γκρι Honda CRV, το οποίο είναι καταχωρημένο στην Μασαχουσέτη.

Το σπίτι των δυο αδερφών από περιοχή της Τσετσενίας, του 26χρονου Ταμερλάν και του 19χρόνου Τζοκάρ Τσαρνάεφ, βρίσκεται στην οδό Νόρφολκ, στο Κέμπριτζ. Το NBC News μετέδωσε νωρίτερα ότι δεκάδες πράκτορες του FBI έχουν αποκλείσει την περιοχή και δυο άτομα κρατούνται, πιθανώς για να ανακριθούν. Ανάμεσά τους είναι μια γυναίκα 50-60 ετών, κοκκινομάλλα.


Ολόκληρη η πολιτεία της Βοστόνης είναι σε συναγερμό από τα ξημερώματα. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα ταξί δεν κυκλοφορούν με εντολή της αστυνομίας και ένα εκατομμύριο άνθρωποι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η αστυνομία τους ζήτησε να μην πάνε στις δουλειές τους, να μην κυκλοφορούν, να μην πλησιάζουν τα παράθυρα, να μην ανοίγουν σε κανέναν που δεν είναι αστυνομικός, να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους!
Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντέβαλ Πάτρικ, ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. "Ζητούμε από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι τους, με τις πόρτες κλειστές και να μην ανοίγουν σε κανένα παρά μόνο σε αστυνομικούς", δήλωσε ο Πάτρικ σε συνέντευξη Τύπου. "Αυτό ισχύει για το Γουότερταουν, όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αλλά και για το Κέμπριτζ, το Ουόλθαμ, το Νιούταουν, το Μπελμόν και προς το παρόν για ολόκληρη τη Βοστόνη".



 "Ανεπαρκή τα στοιχεία εναντίον τους - Μπορεί να τους την έστησαν"
Σε δηλώσεις της στο CNN, η θεία των δυο βομβιστών, Μάρετ Τσαρνάεβα, τόνισε ότι τα στοιχεία δεν είναι αρκετά και μάλιστα είναι πιθανό να έχουν παγιδέψει τους ανηψιούς της.


"Δωστε μου στοιχεία. Μου δείχνετε μόνο μια φωτογραφία που είναι κυκλωμένος ένας άντρας με καπέλο", είπε. Και πρόσθεσε: "Για να πειστώ ότι αυτοί οι δυο είναι οι ανηψιοί μου και έκαναν αυτά τα φρικτά πράγματα, πρέπει να μου δώσετε στοιχεία. Πήρα η ίδια το FBI και τους είπα να μας δώσουν ό,τι στοιχεία έχουν. Η πρώτη αντίδρασή μου ήταν να θυμώσω και να αναρωτηθώ γιατί το έκαναν, αλλά μετά έψαξα τα στοιχεία και είδα ότι είναι ανεπαρκή. Υποψιάζομαι ότι κάποιος τους την έστησε..".


Διαφορετική ήταν η αντίδραση της αδερφής των βομβιστών, Αλίνα Τσαρνάεφ, η οποία δήλωσε: "Ήταν πολύ καλά παιδιά. Ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Είναι έξυπνοι, δεν ξέρω τι τους έπιασε".

"Καλά και ήσυχα παιδιά"

Υπεράνω υποψίας, άνθρωποι που ποτέ δεν είχαν προκαλέσει ούτε και είχαν αφήσει να διαφανεί το παραμικρό. Έτσι περιγράφονται οι δυο ύποπτοι για την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. 

«Ο Τζαχάρ ήταν φιλικός με όλους, έκανε αστεία και δε μπορούσες να καταλάβεις ότι δεν είναι από τις ΗΠΑ», δήλωσε στο CBS Boston συμμαθήτριά του στο γυμνάσιο.

Στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο μίλησε και ο αδερφός του πατέρα των δυο υπόπτων. Είπε πως δεν είχε σχέση με τα ανίψια του εδώ και πολλά χρόνια. Χαρακτήρισε καλό και ήσυχο παιδί τον Τζαχάρ αλλά όταν τον ενημέρωσαν πως τα παιδιά του αδερφού του είναι πίσω από το μακελειό της Βοστόνης και ο Ταμερλάν σκοτώθηκε, η απάντησή του ήταν πως «πήρε αυτό που του άξιζε».


Ο 19χρονος Τζοχάρ Α. Τσαρνάεφ και ο 26χρονος αδερφός του, Ταμερλάν αναγνωρίστηκαν ως οι ύποπτοι στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα του FBI από τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Δευτέρας στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, όπου 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 


 Ο Τάμερλαν σκοτώθηκε στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία στο Γουότερτάουν, την ώρα που τα δυο αδέρφια, που κατάγονται από περιοχή κοντά στην Τσετσενία, προσπαθούσαν να διαφύγουν από την πανεπιστημιούπολη του ΜΙΤ, όπου νωρίτερα κατηγορούνται πως πυροβόλησαν και σκότωσαν 33χρονο αστυνομικό.

Οι δράστες φέρονται να είχαν μαζί τους εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησαν. Ίσως γι’ αυτό και η σορός του Ταμερλαν έφερε τραύματα –εκτός από πολλαπλά από σφαίρες- πιθανώς και από έκρηξη, είπαν οι γιατροί του νοσοκομείου Μπεθ Ισραελ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.


Έμεινε ο 19χρονος Τζοχάρ να καταζητείται. Η αστυνομία τον χαρακτηρίζει πολύ επικίνδυνο και οπλισμένο, αδίστακτο, που θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη σύλληψη. Γι’ αυτό και κηρύχθηκε... αποκλεισμός παντού.
Τα δυο αδέρφια είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους της εθνικής ασφάλειας. Οι αμερικανικές αρχές πιστεύουν ότι κίνητρό τους ήταν ο ισλαμικός εξτρεμισμός. Ο Τζοχάρ άλλωστε, στη σελίδα που διατηρούσε σε ρωσικό κοινωνικό δίκτυο έγραφε πως είναι ισλαμιστής.

Σύμφωνα με το NBC News, τα δυο αδέρφια είχαν "διεθνείς διασυνδέσεις" και "στρατιωτική πείρα".


 newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news