Home » , , » ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Αποσύρει όλους τους εργαζόμενους από την Κοινή Βιομηχανική Ζώνη – Ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Αποσύρει όλους τους εργαζόμενους από την Κοινή Βιομηχανική Ζώνη – Ανοιχτά πλέον όλα τα ενδεχόμενα

Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, καθώς η Β. Κορέα ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλους τους εργαζόμενους της από την Κοινή Κορεατική Βιομηχανική Ζώνη της Kaesong καθώς και ότι διακόπτει όλες τις λειτουργίες της στην ζώνη.


Η κίνηση αυτή πυροδοτεί ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στην χερσόνησο. Όπως σας ενημερώσαμε σχετικά στο pentapostagma.gr, η απαρχή των εκατέρωθεν πολεμικών απειλών αποτέλεσε η κίνηση των Ηνωμένων Εθνών να προβεί σε κυρώσεις τον Φεβρουάριο κατά της Βόρειας Κορέας, για την πραγματοποίηση της τρίτης κατά σειρά πυρηνικής δοκιμής της τελευταίας.

Η Κοινή Βιομηχανική Ζώνη της Kaesong ιδρύθηκε περίπου πρίν από μία δεκαετία, και αποτέλεσε ένα σημαντικό σύμβολο για την συνεργασία των δύο κρατών. Πλέον όμως, σύμφωνα με δηλώσεις βορειοκορεάτη αξιωματούχου η Ζώνη θα σταματήσει μόνιμα τις λειτουργίες της.

Σε δήλωση-απάντηση, το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι η απόφασισε "είναι εντελώς αδικαιολόγητη και η Βόρειος Κορέας θα είναι υπεύθυνη για όλες τις συνέπειες".

Η βιομηχανική ζώνη, που βρίσκεται περίπου στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, απασχολεί περίπου 50.000 εργαζόμενους από τη Βόρεια Κορέα αλλά λαμβάνει χρηματοδότηση και διοικείται από νοτιοκορεάτικες εταιρίες. Η Pyongyang είχε ήδη προβεί στην απαγόρευση της εισόδου των Νοτιοκορεατών στη Ζώνη πρίν από λίγες μόνο ημέρες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας αναμετέδωσε δηλώσεις αξιωματούχου της χώρας που καταδεικνύουν έμπρακτα ότι η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στα άκρα: «Η Νότια Κορέα και οι Η.Π.Α προσβάλλουν την αξιοπρέπεια της χώρας και καθιστούν την (κοινή) ζώνη εναρκτήριο σημείο πολέμου». «Το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στις ημέρες που ακολουθούν θα εξαρτηθεί εξολοκλήρου από την αντίδραση και στάση των νοτιοκορεάτικων αρχών».

pentapostagma.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news