Home » , » Eπιστολή - σοκ - Η κρίση σκοτώνει τους Έλληνες

Eπιστολή - σοκ - Η κρίση σκοτώνει τους Έλληνες

Τρομακτικές αποκαλύψεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα ήρθαν χθες στο φως μέσα από την επιστολή - σοκ που απέστειλαν στην τρικομματική κυβέρνηση εκατόν είκοσι επιφανείς επιστήμονες, μεταξύ των οποίων πανεπιστημιακοί, γιατροί και ερευνητές. 

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών εξαιτίας των μέτρων του μνημονίου και κάνουν λόγο για αύξηση των θανάτων από την κρίση. Οπως σημειώνουν, ασθενείς κόβουν τα φάρμακά τους λόγω ανέχειας και οι θάνατοι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς θα υπάρξει αύξηση της θνησιμότητας στο τμήμα του πληθυσμού που πλήττεται από ανεργία και φτώχεια.

Στην επιστολή τους τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα πλήττεται δραματικά με τη μείωση των δαπανών στη δημόσια υγεία και ότι έχουν θεσπιστεί μια σειρά από μέτρα που υπονομεύουν την υγεία του ελληνικού λαού. «Η αφαίρεση της ασφάλειας υγείας από χιλιάδες ανέργους κάνει μαθηματικά βέβαιη την αύξηση της θνησιμότητας σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού» υπογραμμίζουν, μιλώντας επίσης και για την αύξηση του κόστους συμμετοχής που καθιστά αδύνατη τη θεραπεία των αρρώστων: 

«Ασθενείς που υποφέρουν από χρόνια προβλήματα, όπως είναι η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, αναγκάζονται να πληρώνουν αντί του 5% του κόστους των φαρμάκων τους, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, το 25%. Καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς υποφέρουν λόγω της αύξησης του κόστους των θεραπειών των εξειδικευμένων εξετάσεων και των φαρμάκων τους, καθώς κι εξαιτίας της ταλαιπωρίας και της προσωπικής εξαθλίωσης που υφίστανται καθημερινά στις ατελείωτες ουρές αναμονής των ασφαλιστικών ταμείων και στις εγκαταστάσεις των νοσοκομείων».

Ανατριχίλα προκαλούν και τα όσα αποκάλυψε χθες μιλώντας στην «Espresso» ο καρδιολόγος και υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργος Βήχας: «Αυτά που βιώνω καθημερινά με τον αποκλεισμό των ασθενών, κυρίως ανασφάλιστων, ανέργων και απόρων, πρέπει να τα μάθουν οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης» λέει ο διακεκριμένος γιατρός, ένας από τους εκατόν είκοσι επιστήμονες που συνυπογράφουν την επιστολή. «Ανθρωποι που αντιμετωπίζουν χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας χάνουν τη ζωή τους.


 Οι καρκινοπαθείς δεν προλαβαίνουν όταν έρχονται σε εμάς να ξεκινήσουν καν τις χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο “Σωτηρία” όπου τους στέλνουμε» τονίζει και μας εξιστορεί την τραγική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας: «Τον Φεβρουάριο του 2012 διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Ο όγκος ήταν στο μέγεθος στραγαλιού. Η γυναίκα όμως αναγκάστηκε να κλείσει το μαγαζί της και έμεινε ανασφάλιστη. Δεν μπορούσε να κάνει χημειοθεραπείες γιατί δεν είχε χρήματα. Οταν ήρθε σε εμάς, επτά μήνες αργότερα, ο όγκος ήταν σε μέγεθος πορτοκαλιού και η νόσος είχε γεμίσει όλο της το σώμα». Τραγική είναι και η κατάσταση με τις ανασφάλιστες και άνεργες εγκύους. «Εχουμε γυναίκες στον 7ο και 8ο μήνα που δεν έχουν κάνει ούτε εξέταση αίματος» κατέληξε ο γιατρός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news