Home » » "Ταφόπλακα" στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη από το Μαξίμου - Σκηνικό κρίσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

"Ταφόπλακα" στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη από το Μαξίμου - Σκηνικό κρίσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

- Χωρίς πολιτική συμφωνία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό
- Το θέμα για την κυβέρνηση έληξε! Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δε θα κατατεθεί στη Βουλή
- Βενιζέλος: Αν το αντιρατσιστικό δεν έρθει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση νόμου
- Φανερά ενοχλημένος ο Φώτης Κουβέλης
- Ερώτηματα για το τι στάση θα κρατήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης

Χωρίς πολιτική συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 21:00 η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν τα βρήκαν τελικά και αυτό διαφαινόταν από την αρχή αφού η συνάντηση δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

«Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο», ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών κυβερνητικές πηγές. «Διαφωνήσαμε, δεν υπήρξε καμία συμφωνία», ανέφεραν οι ίδιες πηγές ενώ διευκρίνισαν ότι στα υπόλοιπα θέματα «πάμε καλά». Επίσης αναφέρουν ότι δεν έχει προσδιοριστεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και μετά από σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης για τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι τελευταίες πληροφορίες κανουν λόγο ότι αναμένουν και επίσημα την άρνηση του Μαξίμου για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για να προχωρήσουν στην κατάθεση πρότασης νόμου.

Πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου εξήλθε ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, κ. Φώτης Κουβέλης οποίος εμφανίστηκε σκληρός στις δηλώσεις τους τονίζοντας τη θέση του "Να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο". Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι ζήτησε να έρθει στη Βουλή το αντιρατσιστικό καθώς περιλαμβάνει διατάξεις που δεν προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία. Σημείωσε πως διαφωνεί πλήρως με την νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έσπεσυσε να μιλήσει για αντισυνταγματικότητα σε κάποιες διατάξεις. Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να δοθεί στη δημοσιότητα το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής μόλις 2 ώρες πριν τη σύσκεψη. Επίσης ανέφερε ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων και τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί το ζήτημα της κοινωφελούς εργασίας, ενώ τέλος σημείωσε ότι ετέθη με επιμονή το θέμα συντονισμού της κυβέρνησης και η ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σοκ στη χώρα.

Αμέσως μετά, από το Μέγαρο Μαξίμου εξήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει ανοιχτή πολιτική διαφωνία. Σημείωσε πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποτελεί διεθνή υποχρέωση της Ελλάδας και πως πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και πιθανές τροποποιήσεις και βελτιώσεις ώτσε να ψηφιστεί από την πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι στη χώρα μας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία, συντεταγμένα, οι ναζιστικές και ρατσιστικές πράξεις, ενώ "φωτογράφισε" την Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για ναζιστικό μόρφωμα, που προβαίνει σε ναζιστικές πράξεις και για "αυτόκλητους τραμπούκους", που δεν μπορούν να υποκαθιστούν τη νομοθεσία.

Μεταξύ άλλων, ο Κ. Βενιζέλος έθεσε και ευρύτερο ζήτημα λειτουργίας και συντονισμού της κυβέρνησης, εστιάζοντας ουσιαστικά στην ανάγκη να επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε "οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να ξανασυμφωνήσουν το προγραμματικό, οργανωτικό και λειτουργικό πλάισιο συμφωνία ςτης κυβέρνησης".

Η κυβέρνηση, με την κίνηση να δώσει στην δημοσιότητα λίγες ώρες πριν την σύσκεψη το πρακτικό της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, το οποίο περιγράφει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη ως αόριστο και αντισυνταγματικό, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να καταθέσει νέο νόμο στην Βουλή.

Νωρίτερα και ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Αθανασίου είπε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο είναι επαρκές.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται τώρα είναι ποια στάση θα κρατήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης από τη στιγμή που η κυβένρηση απέρριψε το νομοσχέδιό του.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι έγινε συζήτηση για την ανεργία και για θέματα ανάπτυξης. «Είναι γνωστή η έγνοια των πολιτικών αρχηγών για την καταπολέμηση της ανεργίας», τόνισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση είπε ότι «θα το κουβεντιάσουμε με την τρόικα» και πως «θα κατατεθούν σενάρια» ενώ είναι θέμα που θα συζητηθεί αύριο στη διακομματική.

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών

Τέλος, είναι πιθανόν την Πέμπτη να υπάρξει νέα συνάντηση των τριών αρχηγών, όχι για το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου αλλά ενόψει της άφιξης στην Ελλάδα του επικεφαλής του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news