Home » , , , » ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!! Μήνυμα από την Τουρκία: "Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση!"

ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!! Μήνυμα από την Τουρκία: "Βοηθήστε μας να διαδώσουμε την είδηση!"Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού κατά των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει ένα πάρκο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. 

Οι διαδηλωτές έχουν κάνει τετραήμερη κατάληψη στο πάρκο Gezi, οργισμένοι με τα σχέδια για την ανάπλαση  της πλατείας Ταξίμ.

Δικαστήριο της Κων/πολης διέταξε  την προσωρινή αναστολή του έργου, να ξεριζώσουν τα δέντρα στο πάρκο, αλλά η διαμαρτυρία συνεχίζεται καθώς υπάρχει μεγαλη οργή εναντίον του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαμαρτυρίες έχουν επίσης αναφερθεί και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων  των  Bodrum, Konya και Izmir.

Στην αρχή του  μήνα, η αστυνομία συγκρούστηκε με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθησαν να εορτάσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη.

(το παρακάτω είναι η μετάφραση μηνύματος από την Τουρκία που κυκλοφορεί στο facebook)


Αγαπητοί ξένοι φίλοι μας

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται τη βοήθειά σας, τώρα.

Κάτι γενναίο και σημαντικό συμβαίνει στην  Τουρκία. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια καθυστερημένη έκφανση  του κινήματος Οccupy.

Οι πολίτες, κουρασμένοι από τον εκφοβισμό της κυβέρνησης, με τη διεφθαρμένη διαχείριση των δημόσιων χώρων και την απερίσκεπτη κατάχρηση της γης,  ενώνονται  για να προστατεύσουν ένα δημόσιο πάρκο στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης το οποίο βρίσκεται υπό την απειλή της ισοπέδωσης για να κατασκευαστεί στη θέση του το 94ο εμπορικό κέντρο. Ο κόσμος παραμένει, παρά τις βίαιες επιθέσεις από την αστυνομία (να επισημάνω ότι η σημερινή επίθεση έγινε στις 5 π.μ. το πρωί!  Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και έκαψε σκηνές και ένα άτομο τραυματίστηκε).  Είναι η 3η ημέρα σήμερα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο πάρκο!

Εν τω μεταξύ, οι δημόσιοι χώροι πωλούνται σε ξενοδοχεία και τα πολύτιμα οικοσυστήματα σπαταλούνται για περισσότερες βιομηχανίες, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και μια 3η γέφυρα στο Βόσπορο!

Το θέμα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρό από το να σώσουμε τα δέντρα. Εδώ έχουμε τη νοοτροπία του «Μπορώ να κάνω οτιδήποτε θέλω», μια φασιστική νοοτροπία που όχι μόνο καταστέλλει, αλλά και διατάζει επιθέσεις στον κόσμο.

Και το χειρότερο είναι ότι τα ΜΜΕ λογοκρίνονται έτσι ώστε να μην διαδίδονται τα νέα..

 Το # direngeziparki τώρα είναι αυτή τη στιγμή το 2ο  trending topic στο Twitter, παγκοσμίως.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα και να σταματήσουμε τις αδίστακτες, απάνθρωπες πράξεις του Ερντογάν.

Τι μπορείτε να κάνετε:
- Προωθήστε αυτό το μήνυμα σε όλους τους γνωστούς σας
- Στείλτε μηνύματα υποστήριξης μέσω του Twitter με το hashtag 
# direngeziparki
- Προσθέστε @BBC  @ Reuters @CNN και άλλα μεγάλα κανάλια μέσα σε αυτά τα μηνύματα.
- Δημοσίευστε αυτό το μήνυμα στο Facebook
- Ενημερώστε τοπικά και εθνικά ΜΜΕ.

Παρακαλώ βοηθήστε να διαδώσουμε την είδηση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Χρειαζόμαστε  την υποστήριξη σας τώρα!

Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις τους τραυματισμούς και την βίαιη καταστολήΔημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ροή Ειδήσεων

«Βόμβα» Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν επεισόδια στα Σκόπια εξαγοράζοντας πολίτες

Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, σήμερα, Δευτέρα (16/07/2018), ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθ...

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews