Home » , , , » Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.46 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.46 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας


Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.46 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 34 χιλιόμετρια νοτιοανατολικά της Λαμίας. Προηγήθηκαν χθες το απόγευμα δύο σεισμοί στην ίδια περιοχή, που έγιναν αισθητοί και στην Αθήνα.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η πρώτη δόνηση, που ήταν επιφανειακή, είχε μέγεθος 4,5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην περιοχή της Αμφίκλειας, όπου είχε σημειωθεί ο μεγάλος σεισμός το καλοκαίρι. Κατά το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του ΑΠΘ, το ακριβές επίκεντρο εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Αμφίκλειας.
Η δόνηση που ακολούθησε, στις 18.01, είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ. Όπως διευκρινίστηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός δεν σχετιζόταν με το ρήγμα της Αταλάντης.
Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι μετά τις χθεσινές δονήσεις ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία και τους Ξυλικούς. 
Στο Ρεγγίνι, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και τουλάχιστον 20 κάτοικοι ζήτησαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο στα Καμμένα Βούρλα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ΚαμμένωνΒούρλων Ταξιάρχη Φακίρη, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες στιγμές στο χωριό «υπάρχουν και νέες ζημιές σε σπίτια όπως επίσης και στην εκκλησία στο Ρεγγίνι».
«Οι νέες σεισμικές δονήσεις αποτελειώσαν τα τραυματισμένα σπίτια» αναφέρει ο πρόεδρος της Δρυμαίας Βασίλης Μανδώνης ο οποίος όπως περιγράφει «ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους και βλέπει σπίτια με πολλές ρωγμές. Ρωγμές, πολύ μεγαλύτερες, έχει και η εκκλησία» τονίζει χαρακτηριστικά.
«Πρόκειται για μια ισχυρή σεισμική ακολουθία από την ίδια περιοχή που στις 7 Αυγούστου είχε δώσει σεισμό 5,1 Ρίχτερ» σημειώνει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. 
Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηρίζει «ασυνήθιστη» αυτή την ισχυρή σεισμική ακολουθία καθώς όπως διαπιστώνει «το συγκεκριμένο ρήγμα όπως αρχικά είχαμε ως σεισμολόγοι εκτιμήσει έχει αρκετή ενέργεια. Μέχρι σήμερα εκτός από το αρχικό 5,1 στις 7 Αυγούστου έχει δώσει αρκετούς σεισμούς 4,9 Ρίχτερ, 4,8 Ρίχτερ και άλλους μικρότερους πάνω από 4 Ρίχτερ. Περίπου 40 μέρες μετά από 5,1 Ρίχτερ δεν μπορούμε να θεωρήσουμε φυσιολογικό ότι το συγκεκριμένο επίκεντρο στην περιοχή τηςΑμφίκλειας δίνει σεισμούς 4,8 αρχικά και 4,5… Έχει συσσωρευτεί πολλή ενέργεια στην περιοχή» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news