Home » , , , » ΣΥΡΙΑ ΑΣΑΝΤ : ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

ΣΥΡΙΑ ΑΣΑΝΤ : ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ


Κατάπαυση του πυρός



Διατεθειμένη να αποσύρει τις δυνάμεις της από τα πεδία των μαχών και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εμφανίζεται η κυβέρνηση της Δαμασκού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός φαίνεται να εξετάζεται πλέον πολύ σοβαρά από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και το κυβερνητικό του επιτελείο. Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γκαντρί Τζαμίλ, φέρεται να παραδέχεται ότι καμία από τις δύο πλευρές –ούτε οι δυνάμεις του ελεύθερου συριακού στρατού αλλά ούτε και τα κυβερνητικά στρατεύματα- έχουν τη δυνατότητα να υπερισχύσουν στα πεδία των μαχών.

Για το λόγο αυτό το καθεστώς Άσαντ προσανατολίζεται στην έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, μέσω των οποίων ελπίζει να δοθεί μία λύση στον αιματηρό εμφύλιο που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 100.000 ανθρώπους, ωθώντας παράλληλα 1.000.000 να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Γκαντρί Τζαμίλ
Ερωτώμενος για το ποιος θα εγγυηθεί ώστε αυτή η προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός να στεφθεί με επιτυχία –καθώς προηγούμενες απόπειρες είχαν οδηγήσει σε νέο γύρο σφοδρών συγκρούσεων- απάντησε πως η διεθνής κοινότητα είναι η πλέον κατάλληλη και αρμόδια.

Ειδικότερα, όπως είπε, σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς παρατηρητές ή κυανόκρανοι του ΟΗΕ δεν μπορούν να προέρχονται από χώρες μη φιλικές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι απορρίπτει αποστολή στρατευμάτων από κράτη που έχουν επανειλημμένα ταχθεί κατά του καθεστώτος, εξοπλίζοντας παράλληλα τους αντικαθεστωτικούς. Ως εκ τούτου, Βρετανία και ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και Κατάρ, φαίνεται να βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της Δαμασκού.

Αναφορικά με την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας και τις ευθύνες για τα γεγονότα της 21ης Αυγούστου και τις επιθέσεις κατά αμάχων, χαρακτήρισε τα αποτελέσματά της υποκειμενικά. Η Δαμασκός έχει δεσμευτεί να καταρτίσει αναλυτικό κατάλογο με τις αποθήκες χημικών που διαθέτει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η καταστροφή τους. Σε πρόσφατη συνάντησή τους στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ-Γαλλίας και Βρετανίας συμφώνησαν να διασφαλίσουν την ομαλή ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

«Γονάτισε η Οικονομία»

Ο Τζαμίλ εξήγησε σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα, ότι η ένοπλη σύρραξη έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην οικονομία της χώρας, καθώς, ένα μεγάλο τμήμα των υποδομών έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, επηρεάζοντας με τον τρόπο αυτό τους ζωτικούς τομείς του εμπορίου και των εξαγωγών.


zougla .gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news