Home » , , , » ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΤΡΟΙΚΑ : ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ !!!

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΤΡΟΙΚΑ : ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ !!!


Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου εξαιτίας των νέων απαιτήσεων της τρόικας για τη ΛΑΡΚΟ, την ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ: Οι δανειστές ζητούν να κλείσουν οι εταιρείες και να απολυθούν οι εργαζόμενοι χωρίς καν να αποζημιωθούν,
απορρίπτοντας παράλληλα τις προτάσεις της κυβέρνησης για εκκαθάριση εν λειτουργία. 

Υπό αυτές τις συνθήκες έχει οριστεί για την Τρίτη ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου Αμυνας.

Την αποκάλυψη για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας για τις αμυντικές βιομηχανίες έκανε την Τρίτη η ίδια η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.


«Στείλαμε περασμένη εβδομάδα πρόταση που ετοιμάσαμε – την είχε κάνει αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε "πράσινο φως" ο Αντώνας Σαμαράς να σταλεί στην τρόικα» είπε η Φώφη Γεννηματά και εξήγησε πως την περασμένη Πέμπτη έγινε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δανειστών. 


«Ανέβαλαν την απάντηση λέγοντας ότι θέλουν λίγο χρόνο να επεξεργαστούν την πρόταση. 

Χθες λάβαμε email αναφερόμενο στις τρεις εταιρείες - ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ - που απέρριπτε τις προτάσεις ως "μη ρεαλιστικές" και "μη βιώσιμες"».

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά, η τρόικα ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το κλείσιμο επιχειρήσεων ακόμη και χωρίς να υπάρξουν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους. 


Η τρόικα προκρίνει το μοντέλο της πτώχευσης.

Πήγες του υπουργείου Περιβάλλοντος διευκρίνιζαν ότι οι δανειστές διαφοροποιούν την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ από τις αμυντικές βιομηχανίες και λένε εξετάζεται ακόμη η ελληνική πρόταση με κάποιες διαφοροποιήσεις.


Η αναπληρωτής υπουργός Αμυνας τόνισε ότι σε συνομιλία της με τον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς τής απάντησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά πάμε για μάχη».


Η ίδια τόνισε: «Ζήτησα να γίνουν παρεμβάσεις ανώτατο δυνατό επίπεδο γιατί υπό την πίεση επόμενης δόσης αργά ή γρήγορα το θέμα θα έρθει σε αδιέξοδο».


Για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας έχει ενημερωθεί εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος καθώς και ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια «τεχνοκρατική απάντηση» όπως είπε η Φώφη Γεννηματά ενώ η ίδια επιμένει στα πολιτικά επιχειρήματα υπέρ της αρχικής πρότασης της κυβέρνησης.


«Ειδικά για την ΕΑΣ κάνουν λάθος» τόνισε η Φώφη Γεννηματά. 


«Υποστηρίζουν ότι χρειάζονται 144 εκατ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία. 

Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Εμείς λέμε 30 εκατ. και ότι αυτά θα επιστραφούν στο Δημόσιο μέσα από τη λειτουργία εταιρείας. Και θέλουμε κ άλλα 12 εκατ. ευρώ για πακέτο εθελουσίας για 350 άτομα επί συνόλου 818 (ΕΑΣ). 

Η ίδια είπε ότι η εκτίμηση είναι ότι μέσα σε λίγο καιρό η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να είναι κερδοφόρα. «Τα όπλα μας είναι τα επιχειρήματα μας» κατέληξε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

http://www.tanea.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news