Home » , » Λήγει η προθεσμία για την καταβολή πέντε φόρων

Λήγει η προθεσμία για την καταβολή πέντε φόρων

Μία μέρα έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες για την πληρωμή φόρου εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών, τελών κυκλοφορίας που δεν καταβλήθηκαν εγκαίρως και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. 

Το Δημόσιο προσδοκά έσοδα άνω των 400 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για το χαράτσι του 2012 (ΕΕΤΗΔΕ) που αφορά 1,6 εκατομμύρια ακίνητα. Επίσης υπολογίζεται ότι έχουν μείνει απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για περίπου 95.000 οχήματα.

Λήγει επίσης η έκτη δόση για τον ΦΑΠ του 2011 και του 2012, ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 λήγει η τέταρτη δόση.

Για πληρωμή φόρου εισοδήματος 2013 καλούνται μέχρι την Παρασκευή περίπου 26.000 υπόχρεοι.

Τέλος, ήρθε η ώρα για το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ο οποίος αφορά περίπου 7.000 φορολογούμενους με Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών, αεροσκάφη και πισίνες.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν από 1ης Φεβρουαρίου θα είναι τα «παλιά» και «ήπια».

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο γγ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, οι φόροι αυτοί βεβαιώθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2013, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα εφαρμοστούν οι νέες αυστηρές κυρώσεις που αφορούν την επιβολή τόκου 0,7% για κάθε μήνα καθυστέρησης, 10% πρόστιμο για καθυστέρηση δύο μηνών, 20% για καθυστέρηση ενός έτους και 30% για καθυστέρηση τριών ετών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news