Home » , , » ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΦΑΛΟΝΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΦΑΛΟΝΙΑ ΛΗΞΟΥΡΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ



Αποκλεισμένη η χερσόνησος της Παλικής δια ξηράς και δια θαλάσσης. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί τα ferry boat που εκτελούν το δρομολόγιο Ληξούρι - Αργοστόλι σταμάτησαν λόγω απαγορευτικού.


Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι πολύ κακές, με δυνατές ανέμους και κρύο ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κάνει την εμφάνισή της και η βροχή.

Η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη για όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό και έχουν βρει πρόχειρα καταφύγια λόγω των μετασεισμών.

Το ΠΓΥ «Προμηθεύς» προς το Ληξούρι

Προς την Κεφαλονιά καταπλέει το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) του Πολεμικού Ναυτικού «Προμηθεύς» έπειτα από αίτημα του δημάρχου του νησιού κ. Αλέξανδρου Παρίση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο υπουργός προσφέρθηκε επίσης να διαθέσει και ένα αρματαγωγό με δυνατότητα φιλοξενίας, καθώς διαθέτει 100 κλίνες.

Εντός του Σαββάτου αποπλέει για το νησί και το αρματαγωγό «Χίος» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.


Το πλοίο «Προμηθεύς» θα παραμείνει κοντά στο λιμάνι του Ληξουρίου και το εξειδικευμένο προσωπικό του θα παράσχει τις υπηρεσίες του στις πληγείσες οικογένειες της περιοχής.


Έχει τη δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί κτλ.). 


Για τον σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον ενδιαιτήσεις για παροχή καταλύματος στον πληθυσμό των πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και, τέλος, να τους εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια που μπορεί να μεταφέρει σε ένα κοντέινερ. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.













Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news