Σε πλοία, ΚΤΕΛ, αυτοκίνητα και γήπεδα οι κάτοικοι

 

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν καταγγελίες κατοίκων στο Ληξούρι ότι κάποιοι περνούν από τους δρόμους και τους καλούν να εγκαταλείψουν την πόλη.



Η έρευνα θα γίνει, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι αναφορές αυτές και να εντοπιστεί το άτομο που προκαλεί πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους.

Μάλιστα, ορισμένοι κάτοικοι στο Ληξούρι, μιλώντας με δημοσιογράφους, έκαναν λόγο για αστυνομικούς που έδιναν αυτή την «εντολή» μέσω μεγαφώνων.

Άμεσα αντέδρασε η Πυροσβεστική, η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «με αφορμή ανυπόστατες φήμες για εντολή εκκένωσης της περιοχής του Ληξουρίου, σάς γνωρίζουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ουδέποτε εξέδωσε τέτοια ανακοίνωση».

Παράλληλα, στελέχη της Πυροσβεστικής διευκρίνιζαν ότι ουδείς ένστολος έχει προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια.





Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ στην Κεφαλλονιά – Δείχνουν πως το νησί είναι ασφαλές


Στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλλονιάς θα βρεθούν οι Χολιγουντιανοί αστέρες, Νίκολας Κέιτζ και Πενέλοπε Κρουζ προκειμένου να ενισχύσουν την εικόνα του νησιού που χτυπήθηκε από απανωτούς σεισμούς.

Όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αντιδήμαρχος της Κεφαλλονιάς, Ευάγγελος Κεκάτος, οι αρχές του νησιού έχουν επικοινωνήσει με τους δύο πασίγνωστους ηθοποιούς και τους κάλεσαν να παρευρεθούν στο νησί. 

Οι δύο τους είχαν βρεθεί στην Κεφαλλονιά το 2001 για τα γυρίσματα της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να αναδειχθεί το νησί τις δύσκολες αυτές ώρες και για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση πως το τοπίο είναι επικίνδυνο και παρά τον δεύτερο μεγάλης κλίμακας σεισμό της τάξης των 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.