Home » , » Στα διόδια η Ελλάδα αναστενάζει. Κάμερες θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν.

Στα διόδια η Ελλάδα αναστενάζει. Κάμερες θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν.

Συνεχίζονται οι σφοδρές αντιδράσεις των οδηγών για τις απανωτές αυξήσεις στα διόδια.


Φορείς και οργανώσεις ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού, εμφανίζονται έτοιμοι ακόμα και να κλείσουν δρόμους.

Το κίνημα "Δεν Πληρώνω", αναμένεται να γνωρίσει και πάλι μεγάλες δόξες, καθώς οι πολλές διαδρομές γίνονται απαγορευτικές για το μέσο πολίτη.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στα διόδια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση».

«Η οργή και αγανάκτηση είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί οι οδηγοί καλούνται να καταβάλουν απίστευτα αυξημένα διόδια για δρόμους που ...θα κατασκευαστούν στο μέλλον, αν ποτέ κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, την ίδια στιγμή που τα οδικά έργα έχουν παγώσει» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης των καταναλωτών.

Επίσης, η «Παρέμβαση» υποστηρίζει ότι κανείς δεν διασφαλίζει πως τα οδικά δίκτυα θα έχουν την ποιότητα και τις προδιαγραφές που απαιτούνται και παρ' όλα αυτά οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι εδώ και χρόνια να προπληρώνουν ουσιαστικά το τίμημα.


Νέες τιμές στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου

«Είναι προκλητικό να καλείται ο διερχόμενος καταναλωτής να προπληρώνει διόδια για δρόμους όπως ο οδικός άξονας Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο επικίνδυνους και θανατηφόρους δρόμους στην Ευρώπη» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι καταναλωτές θέτουν ως ερώτημα πώς είναι δυνατό σε μία εποχή που τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί μέχρι και 50% και ενώ η κυβέρνηση ψάχνει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών, να σημειώνονται αυξήσεις στα διόδια, και μάλιστα ύψους 40 και 50%;

«Καταναλώθηκαν απίστευτες ώρες σε συνεννοήσεις μεταξύ υπουργών, σε αντεγκλήσεις σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές για το αν και πώς θα γίνει μία μεταρρύθμιση που πιθανόν θα συμβάλει στην μείωση της τιμής του γάλακτος κατά δέκα λεπτά το λίτρο και μας λένε ότι όσα δεκάλεπτα θα γλυτώσει (αν και όταν…) ένας νοικοκύρης από το γάλα επί 82 ημέρες θα τα δώσει στην αύξηση των διοδίων, για ένα ταξίδι Αθήνα- Λαμία» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Παρέμβασης.

Οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που θα καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, θα αρχίσουν να λειτουργούν από τα μεσάνυχτα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου.


Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, τα "εγκαίνια" των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών θα γίνουν την 00.01΄στα εξής σημεία:

  • Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας
  • Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου
  • Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης
Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο διακοσίων 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news