Home » » Έβδομη η Ελλάδα στη λίστα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Έβδομη η Ελλάδα στη λίστα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στην έβδομη θέση ως προς τις περισσότερες καταγεγραμμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα, βάσει του ετήσιου απολογισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ντιν Σπίλμαν.



Το "μαύρο ρεκόρ" κατέχουν Ρωσία και Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση δραστηριοτήτων του ΕΔΑΔ τα κράτη όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν η Ρωσία (119 καταδικαστικές αποφάσεις), η Τουρκία (118), η Ρουμανία (83), η Ουκρανία (65), η Ουγγαρία (40), η Ιταλία (34) και η Ελλάδα (32).

Το Δεκέμβριο του 2013 16,8% των υποθέσεων που εκκρεμούσαν προς εκδίκαση αφορούσε την Ρωσία. Την Ιταλία αφορούσε το 14,4%, την Ουκρανία το 13,3% και την Σερβία το 11,3%.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ντιν Σπίλμαν χαρακτήρισε αξιοσημείωτη την πρόοδο που σημειώθηκε το 2013 στον απολογισμό της δράσης του Δικαστηρίου.

Αναφερόμενος στις νέες μεθόδους αξιολόγησης και διαλογής των κατατεθειμένων προσφυγών από το Δικαστήριο, ο Σπίλμαν υπογράμμισε ότι μέχρι το τέλος του 2013 υπήρχαν σε εκκρεμότητα 99.900 υποθέσεις, σε σχέση με τις 160.000 υποθέσεις που υπήρχαν σε εκκρεμότητα τον Σεπτέμβριο του 2011.

Ο πρόεδρος του ΕΔΑΔ ευχαρίστησε τις χώρες που κατέθεσαν στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Δικαστηρίου επιπλέον συνεισφορές, για την ενίσχυση των οικονομικών της λειτουργίας του Δικαστηρίου.

Οι χώρες αυτές ήταν η Ανδόρα, η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σερβία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Τουρκία, διευκρίνισε ο πρόεδρος και κάλεσε όλες τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να συνεισφέρουν με την σειρά τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news