Home » , , , , , » Χρέος-βόμβα των Η.Π.Α για την Παγκόσμια Οικονομία

Χρέος-βόμβα των Η.Π.Α για την Παγκόσμια Οικονομία

Ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α Jack Lew δήλωσε τη Δευτέρα ότι πλέον αποτελεί ζήτημα έκτακτης ανάγκης η επέκταση του ορίου δανεισμού της Αμερικής, διαφορετικά πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα χρεοκοπήσει, ακόμη και στο τέλος του μήνα που διανύουμε.
“Δίχως την ικανότητα δανεισμού, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η 


ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις”, δήλωσε ο Jack Lew προς το Κέντρο Πολιτικής Bipartisan (σ.σ. pentapostagma.gr – Bipartisan Policy Center) στη Washington.

Τον Οκτώβριο, το Κογκρέσο ενέκρινε την επέκταση του ορίου δανεισμού του υπουργείου Οικονομικών έως τις 7 Φεβρουαρίου, αν και το υπουργείο εκτιμά ότι μπορεί να θέσει σε εφαρμογή «μέτρα έκτακτης ανάγκης» ώστε να έχει επιπρόσθετο περιθώριο διάρκειας τριών εβδομάδων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι απαίτησαν κατά το παρελθόν περικοπές στον δημόσιο προϋπολογισμό ως αντάλλαγμα για την αύξηση του ορίου δανεισμού, και πλέον ετοιμάζονται για έναν νέο κύκλο έντονων «διενέξεων» με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α για το ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο Barack Obama αρνείται να διαπραγματευθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψει σε τακτικές που «αυξάνουν το ρίσκο μίας επικείμενης χρεοκοπίας των Η.Π.Α».

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών των Η.Π.Α υποστηρίζει ότι οι δραματικές περικοπές στις δαπάνες του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού δεν είναι απαραίτητες την δεδομένη χρονική στιγμή.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η χρονιά που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μακροχρόνια δημοσιονομική (μας) πρόκληση” υπογράμμισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «το χρέος των Η.Π.Α μειώνεται».

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Mitch McConnell δήλωσε ότι αποτελεί μία «ανεύθυνη» τακτική του Προέδρου να απαιτεί την απάλειψη των χρεών των Η.Π.Α μέσω της αύξησης των ανώτατων ορίων δανεισμού, με την χώρα «να έχει να αντιμετωπίσει χρέος ύψους 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ολοένα και αυξάνεται».

“Θα πρέπει να υπάρξει ένα θετικό αντίκτυπο για την χώρα που θα συνοδεύει το αίτημα του Obama για την αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού”, δήλωσε ο McConnell προς το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox.

Οι Η.Π.Α, σημειωτέον, είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στον κόσμο, καθώς το ύψος του χρέους της χώρας είναι μεγαλύτερο από αυτό ολόκληρης της Ευρωζώνης..

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news