Home » » Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ



ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012
ΧΟΊ΄ΛΟΥΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Α΄3

ΘΕΜΑ:ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ(ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

Σε αυτό το θέμα θα διερευνήσουμε τη σχέση που έχουν αναπτύξει οι νέοι με τον οπαδισμό.
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ-ΟΠΑΔΩΝ
Αρχικά θα αναπτύξουμε τη διαφορά μεταξύ φιλάθλων και οπαδών. Ο φίλαθλος ορίζετε κάποιος ο οποίος αγαπά να παίζει και να παρακολουθεί αθλήματα.
 
Απο την άλλη οπαδός είναι αυτός ο οποίος υποστηρίζει μια ομάδα,στη περίπτωση του αθλητισμού. Με λίγα λόγια ο φίλαθλος ενδιαφέρεται για το άθλημα ενώ ο οπαδός ενδιαφέρεται για την ομάδα την οποία υποστηρίζει.

Οι οπαδοί ανα τον κόσμο βρίσκονται σε συνδέσμους οπου και οργανώνουν την κερκίδα του επόμενου αγώνα και τα ταξίδια για τα εκτός έδρας παιχνίδια,όπου αυτό επιτρέπεται. 
 
Συχνό φαινόμενο είναι οι συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών με τα λάφυρα να είναι πολλές φορές καποια πανό τα οποία εκθέτουν οι οπαδοί με τη πρώτη ευκαιρία δείχνοντας την οπαδική τους νίκη κρεμόντας τα,συνήθως,ανάποδα.

Στην Ελλάδα πρόσφατα εχει παρθεί μια απόφαση η οποία απαγορεύει τις οργανωμένες εκδρομές στα εκτός έδρας παιχνίδια με σκοπό να μειωθεί η βία μέσα αλλα και έξω απο τα γήπεδα.

Σε πολλές χώρες,όπως π.χ στην Αγγλία οι οπαδοί εχουν σταματήσει να συναντιούνται καθώς τα club οπως λεγότανε τα μέρη που συνήθιζαν να συχνάζουν οι οπαδοί έχουνε κλείσει. Σε αυτές τις χώρες το γήπεδο πλέον είναι ενα μέρος οπου πάνε οικογένειες με μικρά παιδιά χωρίς να έχουν λόγους ανησυχίας.
 
Σε καποιες άλλες όμως χώρες το φαινόμενο του οπαδισμού εχει πάρει προεκτάσεις μαφίας. Στην Αργεντινή λόγου χάρη υπάρχει πόλεμος μεταξύ των ηγετικών μελών των συνδέσμων των ομάδων για τη διαχείριση των οικονομικών κατι που συνεπάγεται και στη διαχείριση των εσόδων.
 
http://neoikaiathlitismos.blogspot.gr/2012/04/blog-post_8107.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news