Home » , , , » Τι προβλέπει το σχέδιο "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Τι προβλέπει το σχέδιο "ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ" στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά

Το διατιθέμενο προσωπικό των ΕΔ για την εφαρμογή του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» ανέρχεται στα 1.174 άτομα.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου ενεργοποιείται το σχέδιο «Δευκαλίων» για την Κεφαλονιά και στο νησί μεταβαίνουν ένα C-27 και ένα αρματαγωγό, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

Από το 2010, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις πολιτικής προστασίας για αντιμετώπιση των πυρκαγιών ειδικότερα και των φυσικών καταστροφών γενικότερα, οργανώνεται μέσω του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ».
H συνδρομή αυτή των ΕΔ γίνεται από συγκεκριμένα εκπαιδευμένα τμήματα που υπόκεινται στον επιχειρησιακό έλεγχο του ΓΕΕΘΑ, προς υποστήριξη των Πυροσβεστικών και άλλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Oι ΕΔ συνδράμουν σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας & σε επιτήρηση πληγέντων περιοχών από πυρκαγιές για τυχόν αναζωπυρώσεις ή μπορούν να συντρέξουν τον πληγέντα πληθυσμό με υλικά, τρόφιμα και μέσα υγειονομική υποστήριξη. 

Συμβάλουν επίσης στην οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού και τον απεγκλωβισμό αυτού, από πληγείσες περιοχές. Επίσης, αν απαιτηθεί μπορούν να συντρέξουν σε μερική αποκατάσταση της υποδομής πληγεισών περιοχών (αποκατάσταση οδών με διάθεση μηχανημάτων μηχανικού, γεφυρών κ.λπ), ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση. Τα τμήματα αυτά των ΕΔ διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και μέσα πυρόσβεσης από ξηρά και αέρα.

Το διατιθέμενο προσωπικό των ΕΔ για την εφαρμογή του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» ανέρχεται στα 1.174 άτομα.
Στο υπόψη προσωπικό συμπεριλαμβάνονται:
Ειδικά εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα τμήματα των 34 δεκαμελών ομάδων ή 341 άτομα στο σύνολο, σύμφωνα με την οργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

  • Χειριστές – Συνοδηγοί μηχανημάτων & ειδικών οχημάτων, 173 άτομα.
  • Η Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της ΠΑ.
  • Η Κινητή Ομάδα Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ.
  • 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ) της ΠΑ.
  • Προσωπικό πληρωμάτων ελικοπτέρων CHINOOK του EΣ. 
  • Προσωπικό για θέματα Διοικητικής Μέριμνας. Επιπλέον, για συνδρομή σε περιπτώσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, δύναται να εμπλακεί: ως «Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης», σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, για ανάληψη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, δύναμη 621 ατόμων, για συμμετοχή στο έργο της δασοπροστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου για εκτέλεση εποχούμενων περιπολιών επιτήρησης δύναμη 4600 ατόμων και για επάνδρωση πυροφυλακίων των ΕΔ ≅800 άτομα.
    Ιπτάμενο προσωπικό για χειρισμό Πυροσβεστικών Αεροσκαφών της ΠΑ 216 άτομα και προσωπικό εδάφους υποστήριξης 420 άτομα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news