Home » , , , , » Τσουνάμι καρκίνου προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Τσουνάμι καρκίνου προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Έως και 24 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου θα πρέπει να αναμένουμε- σε ετήσια βάση- τις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς η “ζημιά” που έχει προκαλέσει το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η υπερκατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να μην ανακόπτεται εύκολα. 


Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι τα μισά από τα νέα περιστατικά θα μπορούσαν να προληφθούν, καταπολεμώντας τις γενεσιουργές αιτίες τους.
Σύμφωνα πάντοτε με τον ΠΟΥ, 14 εκατ. άνθρωποι το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο αλλά ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 19 εκατ. μέχρι το 2025, σε 22 εκατ. μέχρι το 2030 και σε 24 μέχρι το 2035.

 Η εκτίμηση, μάλιστα, είναι ότι  ο αναπτυσσόμενος κόσμος θα είναι εκείνος που θα υποστεί το βάρος των επιπλέον περιστατικών.

Όπως παρατηρεί ο Dr Chris Wild, διευθυντής του International Agency for Research on Cancer, του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το παγκόσμιο βάρος του καρκίνου αυξάνεται αρκετά σημαντικά, λόγω κυρίως της γήρανσης των πληθυσμών και την αύξησή τους, αλλά και λόγω της άγνοιας που εξακολουθεί να υπάρχει σχετικά με το ρόλο της διατροφής στον καρκίνο.

Η έκθεση του ΠΟΥ για το 2014, αναφέρει ότι στις κύριες πηγές του καρκίνου που μπορεί να προληφθεί περιλαμβάνονται οι εξής.
  • Κάπνισμα
  • Λοιμώξεις
  • Αλκοόλ
  • Παχυσαρκία και έλλειψη άσκησης
  • Ακτινοβολία, από τον ήλιο και από τις απεικονιστικές εξετάσεις
  • Ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες
  • Καθυστερημένη μητρότητα, λιγότερα παιδιά και απουσία θηλασμού.
Στις περισσότερες χώρες ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες. Ωστόσο ο καρκίνος του τραχήλου κυριαρχεί σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής.

 Σημαντική αιτία είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων. Εκτιμάται ότι η ευρεία χρήση του εμβολίου κατά του HPV όπως και άλλα εμβόλια θα μπορούσαν να προλάβουν χιλιάδες περιστατικά.
 
O Dr Bernard Stewart, από το University of New South Wales, δήλωσε ότι η πρόληψη έχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του ‘παλιρροϊκού κύματος’ του καρκίνου που έρχεται στον πλανήτη.

Πρόσθεσε, ότι η ανθρώπινη συμπεριφορά βρίσκεται πίσω από πολλούς καρκίνους, όπως η ηλιοθεραπεία μέχρι ‘να ψηθεί κάποιος και από τις 2 πλευρές.’

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news