Home » , , » Εθνικό όνειδος: Στην επέτειο της Άλωσης προσευχή του Ρ.Τ. Ερντογάν a la Μωάμεθ Β στην Αγ.Σοφία!

Εθνικό όνειδος: Στην επέτειο της Άλωσης προσευχή του Ρ.Τ. Ερντογάν a la Μωάμεθ Β στην Αγ.Σοφία!

Tα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από  ελληνικής πλευράς.
Αντίθετα στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής και του νεοταξισμού, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης "συνωστίζονται" ποιος θα πρωτοφτιάξει τζαμιά, μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.
Εξάλλου ο ίδιος ο γ.γ. "θρησκευμάτων" του Υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν αντέχει να βλέπει άλλες χριστιανικές εκκλησίες στην Ελλάδα - θέλει μόνο τζαμιά από δω και στο εξής!
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, (3/5), ο ανεξάρτητος βουλευτής της περιοχής του Burdur, Hami Yildirim, κατέθεσε στην τουρκική βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας προσευχής που προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, στις 29 Μαΐου επέτειο της Άλωσης, μιμούμενος τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.
Έτσι, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα, 80 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, με το νομοσχέδιο αυτό που κατέθεσε ο Τούρκος βουλευτής επανέρχεται στην μουσουλμανική της ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι Τούρκοι, αδιαφορώντας για πιθανές διεθνείς αντιδράσεις για την νέα αυτή τουρκική πρόκληση με διεθνείς διαστάσεις. 
Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η Habertürk, έχει τρία βασικά άρθρα τα οποία συνοπτικά είναι τα εξής:
1) Η Αγία Σοφία θα ανοίξει τις πύλες σαν μουσουλμανικό τέμενος στην μουσουλμανική λατρεία.
2) Η απόφαση της μετατροπής της σε μουσουλμανικό τέμενος  θα τεθεί σε ισχύ άμα την επίσημη  δημοσίευση του νομοσχέδιου.
3) Η εκτέλεση της απόφασης θα γίνει από το υπουργικό Συμβούλιο. Ο Τούρκος βουλευτής αιτιολογώντας την απόφαση του να καταθέσει το νομοσχέδιο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλέστηκε ιστορικούς λόγους και φυσικά αναφέρθηκε στην ιστορική κίνηση του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος μόλις εισήρθε νικητής στην Κωνσταντινούπολη κατευθύνθηκε στην Αγία Σοφία και εκεί τέλεσε τη πρώτη μουσουλμανική προσευχή ανακηρύσσοντας το ναό σε μουσουλμανικό τέμενος.
Συνεχίζοντας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτό να τελούνται μουσουλμανικές προσευχές έξω από την Αγία Σοφία και στον περίγυρο της και να απαγορεύεται οι πιστοί μουσουλμάνοι να εισέρχονται μέσα στον ναό για να προσευχηθούν σύμφωνα με το ισλαμικό τυπικό.
Για τον λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο Τούρκος βουλευτής και για να είμαστε συνεπείς στην ιστορία, γίνεται η κατάθεση αυτού του σχεδίου νόμου σύμφωνα με το οποίο η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης ξαναγίνεται τζαμί και παραδίδεται στους μουσουλμάνους για προσευχή και λατρεία.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι και ο περίγυρος της Αγίας Σοφίας με όλα τα κτίσματα που υπάρχουν θα τεθούν υπό την νέα μουσουλμανική αρχή που θα διοικεί και θα διαχειρίζεται το κτιριακό συγκρότημα του ιστορικού ναού.
defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news