Home » , , , , » O ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΡΟΥΜΕΛΗ NEWS 12.30

O ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΡΟΥΜΕΛΗ NEWS 12.30


O ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΡΟΥΜΕΛΗ NEWS 12.30

Ο ΔΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ, Δ/ΤΗΣ ΝΟΜ/ΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Ο αρχαιολόγος Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, εμβριθέστατος επιστήμων και εξαίρετος δημόσιος λειτουργός ανέλαβε  τη διεύθυνση του Νομισματικού Μουσείου των Αθηνών και προσκαλεί όσους δεν το έχουν επισκεφθεί να το πράξουν επειδή πρόκειται περί μουσείου με άκρως ενδιαφέροντα εκθέματα το οποίο δεν έχει τύχει της δέουσας προβολής.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον (Πανεπιστημίου 10-12), την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ.

Η μόνιμη έκθεσή του παρουσιάζει την ιστορία του νομίσματος καθώς και την κατασκευή, διάδοση, χρήση, ως και την εικονογραφία των νομισμάτων, στην εποχή της κοπής των, του αρχαίου ελληνικού κόσμου. 

Η έκθεση συνεχίζεται στο 2ο όροφο που εκθέτονται νομίσματα της Ελληνιστικής περιόδου, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής αλλά και νεότερης εποχής.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τους είδους του στον κόσμο. 

Η συλλογή των εκθεμάτων του περιλαμβάνει περισσότερα από 500.000 αρχαία νομίσματα, μολυβδόβουλα, μετάλλια, σφραγιδόλιθους, αρχαία σταθμία και άλλα σχετικά αντικείμενα που ανάγονται από τον 14ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα.

Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 10-12, 106 71 Αθήνα Τηλ: +30 210 3643774, 3612190, 3612519 Φαξ: +30 210 3635953 

URL: http://www.nma.gr/ Email: nm@culture.gr 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΚΑΒΑ

Ο Γεώργιος Κακαβάς γεννήθηκε στον Πειραιά το 1957. 

Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με «άριστα». 

Κατέχει επίσης πτυχίο με «άριστα» της Θεολογικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ως υπότροφος του κληροδοτήματος αριστούχων Σοφίας Σαριπόλου απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Art) στην Ιστορία της Τέχνης από το Courtauld Institute of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. 

Από το ίδιο Πανεπιστήμιο απέκτησε επίσης διδακτορικό δίπλωμα (PhD) με επιβλέποντα καθηγητή τον διαπρεπή βυζαντινολόγο Prof. Robin Cormack και με θέμα τη ζωή και το έργο του Διονυσίου του εκ Φουρνά, συγγραφέα της περιώνυμης «Ερμηνείας της ζωγραφικής τέχνης».

Ύστερα από εξετάσεις εισήχθη πρώτος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει εργαστεί ως επιμελητής στην 11η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στη 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στην 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ως προϊστάμενος στην 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα τη Λαμία και αρμοδιότητα τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Υπήρξε ερευνητής της Χριστιανικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό την εποπτεία του αείμνηστου βυζαντινολόγου Ακαδημαϊκού Μανόλη Χατζηδάκη, καθώς επίσης και ειδικός μεταπτυχιακός υπότροφος στην έδρα της Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την εποπτεία του έγκριτου βυζαντινολόγου Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Λ. Βοκοτόπουλου.

Η διδακτορική του διατριβή έχει εκδοθεί τo 2008 από τον ολλανδικό οίκο «Alexandros Press».

Είναι αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS (διεθνής οργανισμός υπό την αιγίδα της UNESCO για την προστασία των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων), μέλος της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας, της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, της Society for the Promotion of Byzantine Studies, της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής του ICOMOS Cultural Routes, της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής για τις τοιχογραφίες του ICOMOS, του Διοικητικού Συμβουλίου του εν Αθήναις Ιδρύματος Όρους Σινά, του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Στερεάς Ελλάδας, του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Από τις αρχές του 2012 κατέχει τη θέση του Διευθυντή στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news