Home » , , , , » Τεράστια οικολογική καταστροφή στο Καρλόβασι της Σάμου. Συναγερμός σήμανε στο νησί

Τεράστια οικολογική καταστροφή στο Καρλόβασι της Σάμου. Συναγερμός σήμανε στο νησί



Σε μια ακτίνα περίπου 4 χιλιομέτρων σε όλη την ακτογραμμή από τη γέφυρα του Κερκήτειου ποταμού μέχρι και την παραλία Ποτάμι στο Καρλόβασι έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής εντόπισαν εκατοντάδες χιλιάδες μικρά νεκρά ψάρια.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο ώστε να πάρει δείγματα και να διαπιστώσει από που οφείλεται αυτό το γεγονός.

  Δείγματα θα σταλούν και στην οργάνωση ''Αρχιπέλαγος" όπου σε επικοινωνία που είχε ο δημοσιογράφος της ''Σαμιακής Γνώμης" Γιώργος Γαρυφάλλου σημείωσαν πως ενημερώθηκαν για το γεγονός και κατά 99% οφείλεται στη δραστηριότητα γνωστών Γρι-Γρι που στην περιοχή και ανενόχλητα προκαλούν τους τελευταίους μήνες τεράστιες καταστροφές.

  Πιθανότατα τα ξημερώματα της Παρασκευής κάποιο/α Γρι-Γρι διαπίστωσαν ότι είχαν πιάσει αυτά τα μικρά ψάρια και για να μην αντιμετωπίσουν "πρόβλημα" τα πέταξαν στη θάλασσα.

  Είναι γεγονός πως επικρατεί προβληματισμός στη Σάμο όλο αυτό το διάστημα από επαγγελματίες ψαράδες και πολίτες του νησιού που διαμαρτύρονται πως εξαιτίας της δραστηριότητας των Γρι-Γρι που έρχονται από άλλες περιοχές του Αιγαίου, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα, αφού φτάνουν στο σημείο να ψαρεύουν ακόμα και μέσα σε κόλπους, μην αφήνοντας κανένα είδος του θαλάσσιου πλούτου να ζήσει.

  Το Λιμεναρχείο της Σάμου σε παλιότερη επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μας είχε ενημερώσει πως έχει κάνει ελέγχους σε αυτά τα μεγάλα σκάφη και δεν έχει βρεθεί τίποτα το μεμπτό και όλα είναι σύμφωνα με τον Νόμο.
Όμως υπάρχει ένα ερώτημα που το Λιμεναρχείο της Σάμου θα πρέπει άμεσα να απαντήσει.

Γιατί δεν εφαρμόζει τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας και να απαγορέψει σε όλους αυτούς να ψαρεύουν μέσα σε κόλπους;

Το πρόβλημα επίσης είναι πως (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις) όλη αυτή η βιομάζα που βρέθηκε νεκρή στην ακτογραμμή του Καρλοβάσου αντιστοιχεί μόλις στο 30% περίπου του μεγέθους της καταστροφής αφού τα περισσότερα ψάρια είναι νεκρά μέσα στον βυθό.

Έτσι μπορούμε να φανταστούμε πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της καταστροφής και πόσο σημαντικά μεγάλο είναι το έγκλημα.



Πηγή: i-samos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news