Home » , , , » Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ



Λάρισα, 4/6/2014


Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του O.Η.Ε. θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων.  Και έχει γίνει, πια, κατανοητό ότι, διασαλεύοντας  την ισορροπία των οικοσυστημάτων, διασαλεύουμε τελικά την ανθρώπινη φύση και ύπαρξη.
Τα αίτια της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι πολλά. Ενδεικτικά ας αναφέρουμε την  υπερεκμετάλλευση των φυσικών πηγών και πόρων, τις παρεμβάσεις στη χλωρίδα - με πρόσφατο κρούσμα την πρόταση για τα μεταλλαγμένα - τις παρεμβάσεις στην  πανίδα, την εντατικοποίηση των καλλιεργειών και της παραγωγής και την καταστροφή των δασών. Και, ενώ οι επιπτώσεις της ρύπανσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος αγγίζουν κάθε πτυχή της ζωής του ανθρώπου, ας μην ξεχνούμε τις ωφέλειες που απολαμβάνουμε από το περιβάλλον, όπως η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας, η προώθηση της επιστημονικής έρευνας, η διαμόρφωση του χαρακτήρα του ανθρώπου με την εξασφάλιση πνευματικής διαύγειας και η λειτουργία του ως πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι εμφανές ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζωτικής σημασίας, για αυτό και η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» δεσμεύεται να αγωνίζεται με προτάσεις  ρεαλιστικές τόσο για την προστασία του όσο και για ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή  τη διασφάλιση της υγείας και την βιώσιμη ευημερία των Θεσσαλών.
Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, αποτελεί το κλειδί για μια καλύτερη ζωή και η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» είναι εδώ και θα αγωνιστεί, για να την προασπίσει.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
           ( Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση)
Στοιχεία επικοινωνίας.
Τηλ&φαξ 2410535589
Mail:oikologikithessalia@gmail.com
Site
Facebook Οικολογική Θεσσαλία
Blog oikologikithessalia.blogspot.gr
Τηλ. Επικεφαλής: 6977259214

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news