Home » » Σάλος με το ξύλο στις καθαρίστριες - Πρωτοσέλιδο και στους New York Times

Σάλος με το ξύλο στις καθαρίστριες - Πρωτοσέλιδο και στους New York Times


Η διεθνής έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας γράφει για υπόθεση «Δαβίδ-Γολιάθ» - Εκτός εξοπλισμού το «μεταλλικό» γάντι που φόραγε αστυνομικός

Αλγεινές εντυπώσεις και διεθνή αντίκτυπο έχουν προκαλέσει οι σκηνές άγριου ξύλου που εκτυλίχθηκαν χθες στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αφότου έγινε γνωστή η απόφαση των Αρείου Πάγου ότι δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα οι καθαρίστριες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωσαν ότι θα καταθέσουν αίτηση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για την μη εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης.

Ζήτησαν επίσης από τον Ιατρικό Σύλλογο να διαγράψει τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια όπως είχε κάνει η ΕΣΗΕΑ και είχε διαγράψει τον κ. Κεδίκογλου με αφορμή την ΕΡΤ.

Επίσης τη Δευτέρα θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά για τα χθεσινά επεισόδια.

Τι έγινε χθες
Δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τις συγκεντρωμένες απολυμένες καθαρίστριες, ενώ οι φωτορεπόρτερ και οι κάμεραμεν που βρίσκονταν εκεί χτυπήθηκαν επίσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο, η συνάδελφός του Τατιάνα Μπόλαρη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, από κλωτσιές που δέχτηκε στην πλάτη από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται το όνομα του αστυνομικού που εμφανίζεται σε βίντεο να χειροδικεί εναντίον καθαρίστριας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο βίντεο καταγράφεται σειρά αστυνομικών, καλυμμένων με τις ασπίδες, η απολυμένη καθαρίστρια που δέχτηκε το χτύπημα ακριβώς μπροστά και μετά το χέρι ενός αστυνομικού να την χτυπά στο πίσω μέρος του κεφαλιού της.

Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου, την ημέρα που οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη διαμαρτυρία τους στον Άρειο Πάγο, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο, αποδοκιμάζοντας, μάλιστα, και τον νέο υπουργό, Γκίκα Χαρδούβελη.



Επιπλέον το γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες μία φωτογραφία που εμφανίζει αστυνομικό των ΥΜΕΤ να φορά «μεταλλικά» γάντια κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον διοικητή της διμοιρίας, τα γάντια του οποίου φαίνονται να έχουν μεταλλική «επένδυση».

Για το περιστατικό πειθαρχικό έλεγχο διέταξε η αστυνομία, διευκρινίζοντας,  ότι το συγκεκριμένο γάντι δεν αποτελεί εξάρτημα της στολής, αλλά πρόκειται για γάντι του εμπορίου το οποίο χρησιμοποιείται από μοτοσυκλετιστές.


Στόχος της έρευνας είναι επίσης να διαπιστωθεί πότε έχει ληφθεί η επίμαχη φωτογραφία, ενώ έχει ζητηθεί πλήρης διερεύνηση, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα Παρασκευή οι καθαρίστριες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Πρωτοσέλιδο στους New York Times οι καθαρίστριες
Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» και με κάθε μέσο να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους κατάφεραν να στρέψουν προς το μέρος τους το βλέμμα του ξένου τύπου και συγκεκριμένα των New York Times. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις οδυνηρές περικοπές στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, γεγονός που «πληγώνει» τους αδύναμους πολίτες και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μία εξ αυτών και οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ που θεωρούν τις περικοπές παράνομες και αντισυνταγματικές.

«Είναι πιο δυνατοί από εμάς, εμείς όμως είμαστε σίγουρα πιο θυμωμένοι», σχολιάζει μια απολυμένη καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα, η 53χρονη Δέσποινα Κωστοπούλου, η οποία εργαζόταν στο υπουργείο για 22 συναπτά έτη πριν απολυθεί το προηγούμενο Φθινόπωρο.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες έχουν γίνει σύμβολα αντίστασης, παρομοιάζονται με την ιστορία του «Δαυίδ με τον Γολιάθ»...


protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news