Home » , , , » 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ότι «οι προκλήσεις δεν συνηγορούν υπέρ αυτού που δημόσια ισχυρίζεται η Άγκυρα για λύση του Κυπριακού».

«Αυτό που επιθυμούμε είναι την ενεργό και ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει να κατέχει το βόρειο τμήμα. Δεν είναι με δηλώσεις καλής θέλησης ή προκλητικές και ιδιαίτερα αρνητικές δηλώσεις, που μπορεί να επιτευχθεί λύση. Χρειάζεται γενναιότητα, καθώς στην αναγνώριση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις» είπε.


Σε δηλώσεις του μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του 1974 ο Κύπριος Πρόεδρος πρόσθεσε:


«Σαράντα χρόνια είναι αρκετά για όλους. 


Και για μας αλλά και για την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι η λύση θα είναι προς όφελος του συνόλου του λαού μας. 

Είναι η ώρα να σκεφτούμε θετικά και να δημιουργήσουμε αυτό που αξίζει στην πατρίδα μας, δηλαδή ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο κράτος με διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου, με διασφάλιση της προοπτικής για συνεργασία και προκοπή και ένα ασφαλές μέλλον.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο μνημείο του Τύμβου Μακεδονίτισσας, όπου κατέθεσαν στεφάνι ο πρόεδρος Αναστασιάδης, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρέσβης της Ελλάδας και η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων 


Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news