Home » , , , , , » Η μεσαία τάξη θα σας φάει, όχι οι ακραίοι Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η μεσαία τάξη θα σας φάει, όχι οι ακραίοι Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άμεσα πολιτική και να χαλαρώσει τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί στους νομοταγείς πολίτες μέσω της Εφορίας.

Διότι αυτοί είναι οι μόνοι που υφίστανται το κόστος της ύφεσης. 

Οι φοροφυγάδες συνεχίζουν το πάρτι και οι νοικοκυραίοι δεν έχουν να φάνε. 

 Αυτή είναι η κατάληξη της πολιτικής που ακολούθησε μέχρι σήμερα και η οποία στηρίχθηκε στην υπερφορολόγηση και στη διάλυση του ιδιωτικού τομέα για να σωθούν τα κρατικοδίαιτα λαμόγια.

Η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι ανησυχεί για τη διάλυση της μεσαίας τάξης μάλλον προκλητικές μπορεί να χαρακτηριστούν. Διότι τη μεσαία τάξη η πολιτική αυτής της κυβέρνησης τη διέλυσε.

Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και δημιούργησε ένα εκατομμύριο ανέργους. 


Και όλα αυτά έγιναν επειδή ο πολιτικός κόσμος συνολικά, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, αρνήθηκαν να κλείσουν άχρηστους οργανισμούς και υπηρεσίες και αποφάσισαν να αρπάξουν τα λεφτά από τις τσέπες όλων για να καλύψουν τα ελλείμματα. 

Ή σωστότερα, όχι όλων, αλλά από τις τσέπες μόνο των έντιμων φορολογούμενων, που πλήρωναν φόρους, που δήλωναν εισοδήματα και περιουσία. 

Αυτούς επιβάρυνε με χαράτσια, αυξημένους φόρους, φόρους αλληλεγγύης και παρακρατήσεις, αυτούς δίωξε ποινικά, αυτούς διέλυσε οικονομικά, για να έχει λεφτά να πληρώνει τους «ημετέρους». 

Αυτή η πολιτική διέλυσε τη μεσαία τάξη και τις επιχειρήσεις, αυτή η πολιτική οδήγησε στη σημερινή κατάσταση απελπισίας που απεικονίζεται στην αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους φόρους τους και στην άρνησή τους να υποβάλουν φορολογική δήλωση. 

Αυτή η πολιτική οδήγησε σε απελπισία τους δανειολήπτες που δεν έχουν να πληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, αυτή η πολιτική οδήγησε στην καταστροφή τους ομολογιούχους που είδαν την περιουσία τους να εξανεμίζεται από το κούρεμα των ομολόγων, αυτή η πολιτική κατέστρεψε τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία (πάλι από το κούρεμα των ομολόγων που είχαν υποχρεωτικά αγοράσει), αυτή η πολιτική κατέστρεψε τους μικρομετόχους των τραπεζών που είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν στο μηδέν.

Και για να τα κάνουμε τα πράγματα πιο λιανά, επειδή και ο πρωθυπουργός γουστάρει να μιλάει σε γλώσσα λαϊκή όταν απευθύνεται στους ψηφοφόρους του, η καταστροφή της μεσαίας τάξης οφείλεται στις δικές του αποφάσεις και όχι στις οδηγίες της τρόικας. 


Η τρόικα του είπε -όπως έλεγε από την πρώτη μέρα της κρίσης- να περιορίσει το Δημόσιο, να ανοίξει τις αγορές, να κάνει μεταρρυθμίσεις. 

Η κυβέρνησή του -και για να είμαστε πιο ακριβείς το κόμμα του ως αντιπολίτευση στην αρχή και στη συνέχεια ως κυβέρνηση-, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜ.ΑΡ. και όλους τους άλλους που κυβέρνησαν ή αντιπολιτεύτηκαν επέλεξαν να συντηρήσουν το τεράστιο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο και να υπερφορολογήσουν τα υποζύγια, δηλαδή τη μεσαία τάξη, στέλνοντας κυριολεκτικά στο διάολο που λέγεται ανεργία και φτώχεια και τις πιο αδύναμες οικονομικά τάξεις.

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους εργαζομένους και τους προμηθευτές τους γιατί τους τα αρπάζει από τους λογαριασμούς τους η Εφορία και οι εργαζόμενοι δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα ενοίκια, τα δάνεια, τα σχολεία και το σούπερ μάρκετ γιατί αν δεν πληρώσουν πρώτα την Εφορία θα πάνε φυλακή.

Για να ξέρουμε τι λέμε, λοιπόν, δικαίως τώρα ο κ. Σαμαράς ανησυχεί για τη διάλυση της μεσαίας τάξης, διότι, πρώτον, δεν έχει άλλα λεφτά να του δώσει για να πληρώνει τις σπατάλες του Δημοσίου και, δεύτερον, έχει αγανακτήσει και είναι έτοιμη να εκραγεί.

Στην επόμενη κοινωνική έκρηξη, που δυστυχώς δεν θα αποφύγουμε, έξω από τη Βουλή, ίσως και μέσα σε αυτή, δεν θα είναι ούτε οι αναρχικοί, ούτε οι ακραίοι αριστεροί, ούτε οι Χρυσαυγίτες. 


Θα είναι οι εργαζόμενοι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες με τα κουστούμια και οι άνεργοι πρώην συνάδελφοί τους και θα κραδαίνουν φορολογικές δηλώσεις, Ε9, ένσημα του ΙΚΑ και ομόλογα. 

Θα είναι και όλοι οι νεότεροι άνεργοι απόφοιτοι πανεπιστημίων που έχουν φτάσει 30 χρόνων και δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους επειδή είναι «μακροχρόνια άνεργοι» και δεν βρίσκουν δουλειά γιατί ο πολιτικός κόσμος διέλυσε τις επιχειρήσεις.

Δεν έχει πολύ χρόνο μπροστά της η κυβέρνηση για να σκεφτεί τι θα κάνει μέχρι να δει τέτοιες σκηνές στην πλατεία Συντάγματος. Ισως μάλιστα να μην έχει πια καθόλου χρόνο.


protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news