Home » , , , » ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΙΣ 22.00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ Κ. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ ΚΥΠΡΟΣ 1974 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΙΣ 22.00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ Κ. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ ΚΥΠΡΟΣ 1974 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ



ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ***

RADIO ROUMELI NEWS FM 98 MHZ LAMIA CENTRAL HELLAS

"ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ" ΣΑΜΟΥΡΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 22.00 ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
ΚΥΠΡΟΣ 1974 "ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ"

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
Α. ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ - Γ. ΚΑΝΛΗΣ ΣΤΙΧΟΙ -Ν. ΠΑΠΑΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

"ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ" 3 ΩΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ LIVE!!!
1) www.radioroumelinews.blogspot.gr
2) www.radioroumelinews.caster.fm
Μια εκπομπή ελεύθερου σχολιασμού για όλα όσα μάς καίνε.
Αν αγαπάτε το αληθινό ραδιόφωνο ,αν βαρεθήκατε να ακούτε συνέχεια τα ίδια...
Aν το ραδιόφωνο για σας,σημαίνει ενημέρωση, επικοινωνία, διασκέδαση και κυρίως σεβασμός στον ακροατή.. τότε.. ελάτε στην όμορφη παρέα μας..!
Kάθε βράδυ, το ταξίδι... ξεκινά στις 22:00 συντονιστείτε..!!!

Δεύτερα έως Παρασκευή στο Radio Roumeli News fm 98.00 Λαμία .
Eσωτερική παραγωγή - επιμέλεια παρουσίαση Νίκος Σαμούρκας
Γραμμή επικοινωνίας 6975675005

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ “Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 1974”.



  
Εκ μέρους των συντελεστών του έργου,


Νίκος Παπακλεοβούλου


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ “Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 1974”.


Περάσαν 20 χρόνια από τότε που σαν πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κυπρίων Επιστημόνων έγραφα τα πιο κάτω λόγια στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου ΚΥΠΡΟΣ ΑΕΙΖΩΗ:

“Είμαστε περήφανοι που υλοποιήσαμε το επικό έργο ΚΥΠΡΟΣ ΑΕΙΖΩΗ. Το πρώτο μέρος είναι πλημμυρισμένο απο την θυσία των Ηρώων μας Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Μάτση, Καραολή, Δημητρίου, Πατάτσου και των τεσσάρων ηρώων του Λιοπετρίου οι οποίοι έρχονται να μας μάθουν πως πρέπει να ζούμε και να πεθαίνουμε Ελληνικά. Όμως δεν σταματάμε εδώ. Το να τιμούμε και να θυμόμαστε τους ήρωες δεν αρκεί. Έτσι στο δεύτερο μέρος του έργου καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση και αντίσταση με τα τραγούδια “Δεν Προσκυνώ Αγαρηνό” και “Η Κραυγή”.



Στο τραγούδι Η ΚΡΑΥΓΗ ο Κώστας Σμοκοβίτης με την μελωδική και επική φωνή βροντοφώναζε:


“Πως τ' αλήθεια το βαστάτε που με τουρκική σημαία
Τύλιξαν τα αγάλματα σας και κάρφωσαν την καρδιά σας
Ξυπνάτε αδέλφια τι ο καιρός πικρά μας σημαδεύει
Λύκοι στου δρόμου τη στροφή μας στήνουμε καρτέρι”


Δεν περάσαν παρά μόνο δυο χρόνια από τότε και δυστυχώς λύκοι γκρίζοι (του Ντεκτάς και της Άγκυρας) έστησαν καρτέρι και δολοφόνησαν τους ήρωες μας Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.


Σήμερα η κατάσταση αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε. Το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ φαντάζει τραγικά και ειρωνικά ξεχασμένο από εκείνους που ορκίστηκαν να μην ..... ξεχάσουν. Η άνωθεν επιβολή της ΛΗΘΗΣ βιαίως και δολίως επιβληθείσα τείνει να αντικαταστήσει την μνήμη και την ιστορική αλήθεια, αυξάνοντας ανησυχητικά τον αριθμό εκείνων που δεν θέλουν να θυμούνται, δεν θέλουν να ακούσουν.

Ο Κώστας Σμοκοβίτης ο τραγουδιστής της ΚΡΑΥΓΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ και έρχεται σήμερα να μας δώσει ακόμα πιο μεστές, ώριμες και συνταρακτικές ερμηνείες στο νέο έργο του Αντρέα Αντρέου και Γιώργου Κανλή με τιτλο “Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ 1974”.


Το νέο έργο που έχω την τιμή να έχω την επιμέλεια παράγωγης κυκλοφορεί από την GSF MUSIC / Η.Γ ΣΑΜΟΥΡΙΔΗΣ (ηλεκτρονική διεύθυνση: WWW.GSFRECORDS.COM, email: GSF@GSFRECORDS.COM, Τηλέφωνο: 210-7242251)


Έπαιξαν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Χιονας (που έπαιξε επίσης τζουρά και μπαγλαμά), ο Στέλιος Καρυδας που έπαιξε κιθάρες και μπαγλαμά και ο Ανδριανός Παπαμάρκου που έπαιξε μπάσο, ακορντεόν ντραμς και στο στούντιο του οποίου έγινε η ηχογράφηση.


Ο Γιώργος Σαμουρίδης προσέφερε για μια ακόμη φορά ανεκτίμητες υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της παραγωγής και θα αναλάβει και την προώθηση του έργου.


Ο μεγάλος και ανιδιοτελής φίλος της Κύπρου Κώστας Σμοκοβίτης έδωσε κυριολεκτικά “τον καλύτερο εαυτό του” ερμηνεύοντας αυτά τα τραγούδια (που όπως ο ίδιος δήλωσε τον συγκλόνισαν) και που η παροιμιώδης τελειομανία του τον οδήγησε σε ατελείωτες ώρες σκληρής δουλειάς. Έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τον δικαιώνει, γι' αυτό τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε τόσο για τη αγάπη του για το νησί μας όσο και για τον άδολο πατριωτισμό του.



Μέσα από το έργο γίνεται μια ολοκληρωμένη αναφορά στο δράμα της Κύπρου από την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή. 

Τα τραγούδια αναφέρονται μεταξύ άλλων: στο βίαιο ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες, την προσφυγοποίηση, το αίσθημα της εγκατάλειψης και της διάψευσης ονείρων και προσδοκιών για ουσιαστική βοήθεια, την εγκαταλελειμμένη πόλη που “χωσμένη στην άμμο καρτερεί τους δικούς της”, την αιμοστάζουζα πληγή του Πενταδάκτυλου (του βουνού των μαρτυρίων, όπου η βέβηλη σημαία είναι καρφωμένη στην καρδιά του και με τους ήρωες και όχι μόνο να τον καλούν να αντέξει γιατί ΕΡΧΟΝΤΑΙ ), στην Πέτρα του Ρωμιού που είναι ένα από τα σύμβολα της Ρωμιοσύνης και τόπος γέννησης της θεάς Αφροδίτης.

Γίνεται επίσης κάλεσμα για αφύπνιση και συνειδητοποίηση ότι Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΣΚΛΑΒΟΥ.


Προσδοκούμε στη θετική σας ανταπόκριση για τη στήριξη και διάδοση του έργου.


Εκ μέρους των συντελεστών του έργου,


Νίκος Παπακλεοβούλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news