Home » , , , » Ενας στους τέσσερις ξένους τζιχαντιστές είναι Βρετανός

Ενας στους τέσσερις ξένους τζιχαντιστές είναι Βρετανός

Βρετανοί είναι τουλάχιστον οι 500 από τους 2.000 ξένους μαχητές που έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο αριθμός τους ξεπερνά κατά πολύ τους 1.000, σύμφωνα με νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή Βρετανών πολιτών -μουσουλμάνων στο θρήσκευμα- στις δράσεις των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.
«Περισσότεροι Βρετανοί μουσουλμάνοι επιλέγουν το Ισλαμικό Κράτος παρά τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις», γράφουν τα ΜΜΕ της Βρετανίας τονίζοντας ότι εγείρονται πλέον σοβαρά ερωτήματα για το εάν οι βρετανικές αρχές κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν τη δημιουργία νέων «εγχώριων τζιχαντιστών» αλλά και τη μετάβαση άλλων στο Ιράκ και στη Συρία. Για πολύ μεγαλύτερο αριθμό μιλά ο βουλευτής των Εργατικών Καλίντ Μαχμούντ, υποστηρίζοντας ότι εάν επισήμως ο αριθμός είναι περίπου 500, τότε στ' αλήθεια οι Βρετανοί τζιχαντιστές είναι τουλάχιστον διπλάσιοι.
Στην Κωνσταντινούπολη
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιούνται: ένας στους τέσσερις ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι Βρετανός και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς (250) έχουν πολεμήσει και έχουν επιστρέψει και πάλι στη Βρετανία με στόχο να προσηλυτίσουν νέους μαχητές, κυρίως ανήλικα αγόρια. Εκτιμάται ότι μεταβαίνουν αεροπορικώς μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου συναντούν συνδέσμους με τους οποίους επιβιβάζονται σε λεωφορεία με προορισμό τη Συρία.
Η «Daily Mail», επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, γράφει ότι φέτος «εμποδίστηκαν» με την κράτηση διαβατηρίου τα ταξίδια 23 ανθρώπων, που κρίθηκαν ύποπτοι για διασύνδεση με τρομοκρατικές ομάδες και εξτρεμιστές. «Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό», σχολιάζει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν «πολλές τρύπες στον έλεγχο ατόμων που σκοπεύουν να ταξιδέψουν σε εμπόλεμες ζώνες».
Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς Βρετανούς τζιχαντιστές είναι:
* Ο Αμπού Αμπντάλα αλ Μπριτάνι: Ενας από τους δέκα Βρετανούς από το Πόρτσμουθ που ταξίδεψαν στη Συρία και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος. Ο αλ Μπριτάνι θεωρείται ειδικός στον προσηλυτισμό μέσω των κοινωνικών δικτύων και πρόσφατα οι βρετανικές αρχές εντόπισαν συζητήσεις του με ανήλικο αγόρι στην ιστοσελίδα Ask.Fm. Ο τζιχαντιστής παρότρυνε τον έφηβο να πάρει χρήματα από τους γονείς του και να ταξιδέψει μόνος του στη Συρία όπου «θα τον περίμεναν οι αδερφοί του για ειδική εκπαίδευση».
* Ο Μασουντούρ Τσούντουρι: Πρόκειται για τον πρώτο Βρετανό που καταδικάστηκε με τις κατηγορίες εμπλοκής στον εμφύλιο της Συρίας. Οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι η καταδίκη του 31χρονου τζιχαντιστή ανοίγει το δρόμο και για τις συλλήψεις άλλων όταν επιστρέψουν από τις εμπόλεμες ζώνες.
* Ο 23χρονος Ιφτεκάρ Τζαμάν που σκοτώθηκε πέρσι στη Συρία, είχε γίνει γνωστός λόγω των συστηματικών διαδικτυακών αναρτήσεών του στις οποίες περιέγραφε τη δράση του μιλώντας για «τζιχάντ 5* στη Συρία».
* Οι 16χρονες δίδυμες μαθήτριες Σάλμα και Ζάρα, που εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο Μάντσεστερ και έχουν παντρευτεί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα. Γνωστές πλέον ως «Οι δίδυμες του Τρόμου» υποστηρίζουν με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα ότι δεν εγκατέλειψαν το όνειρό τους να γίνουν γιατροί, γιατί «τώρα θεραπεύουν μαχητές όταν δεν εξασκούνται στη χρήση όπλων και στη ρίψη χειροβομβίδων».
(Πηγές: BBC, Daily Mail, Independent)

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news